Zoetemarkt, Kemmel

pics-10.jpg

Pinkstermaandag staat niet enkel voor Pinkpop op Nederland drie. Het staat ook voor sneukelen tot je erbij neervalt. (sneukelen= westvlaams voor snoepen, nvdr.) Terwijl we voor de tweede keer in drie dagen door het Heuvelland reden besefte ik dat ik het er steeds mooier begin te vinden. Er is niks te doen en het ligt overal veraf, maar het lijkt er altijd zonnig en rustig, zoals ik me een zomer in Frankrijk voorstel.

Op de Zoetemarkt (of Snoepjeskermis, volgens Youri) aangekomen bleef er van die rust nog heel weinig over. De halve wereld leek naar kemmel afgezakt te zijn. Toch slaagden we erin om onze rugzak te vullen met Reningelstse spletters (een soort wafeltjes met witte crËme in), een grote zak gekleurd snoep, aardbeien bedekt met witte chocolade en overheerlijke bananendonuts. En best of all: ik slaagde erin om op een soort podium getrokken te worden door de belleman, om vervolgens mee te spelen in een toneelstukje over tanden trekken. Denk ik. Het heeft mijn leven in elk geval niet veranderd.

En als je heel goed klikt, komen er zelfs foto’s bij!

Reacties

  1. Carree/thomas

    ik had hier daarstraks iets gepost, maar ofwel verwijdert het zichzelf of wel verwijder jij het :@

    Nu, eierkoekenfabriek (l)

    Tot zover mijn bijdrage

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>