David Beckham

beckham.jpg

Om de zoveel tijd, als ÈÈn of ander vrouwenblad mij hun obligatoire kanjer top-10 presenteert, stel ik mij de vraag wat vrouwen in godsnaam zien in David Beckham. Dat het hem om zijn uiterlijk gaat lijkt mij vrij duidelijk. Niet omdat ik vind dat Beckham een hunk is, maar omdat ik hem ooit tijdens een reportage een ongelooflijk stomme opmerking hoorde uitkramen, die er samen met zijn backstreetboykapsel van dat moment voor zorgde dat mijn stempel vliegensvlug neerkwam: DAVID BECKHAM IS DOM. De opmerking ben ik ondertussen vergeten, het kapsel nooit meer. Het was het soort kapsel dat je jezelf aanmeet op de dag dat je je als jonge homo wilt gaan outen bij je nietsvermoedende vrienden.
Nietsvermoedende vrienden: ‘Crap, moet je David zien! Wat the fuck is er met zijn haar gebeurd?!’
David: ‘Ik hou van mannen, en dan?’
Dat soort kapsel dus. Een poos later liet hij zijn blonde manen kortwieken met een tondeuse + kapper die hij speciaal liet overvliegen naar een ver land waar op dat moment een W of EK werd gehouden. Samen met Victoria Beckham, zijn anorectisch bewijs dat hij de herenliefde niet is toegenegen, probeerde hij vanaf dat moment zowat alle stijlen uit. En ik moet toegeven dat ze niet allemaal even verkeerd waren. Ik was bijvoorbeeld wel wild van zijn mini hanekam. Mijn respect kelderde dan weer volledig toen hij zijn haar als een palmboom op zijn hoofd bond en er vrouwenjurken bij ging dragen, die hij sarong noemde. De fans gingen ervoor door het lint als nooit tevoren. Er was duidelijk iets dat ik miste, maar ik kon het niet plaatsen.

Gisterenavond was er een Telefactsreportage over de Beckhams op tv. Als het ruikt naar reality tv dan ben ik erbij, dus ging ik in de zetel zitten met de woorden: ‘Gawd, wat is die Beckham toch dom! Kijk naar zijn stom hoofd!’ Vijf minuten later had de man mij al helemaal gecharmeerd. Tijdens een persconferentie vertelde hij glunderend hoe een 97-jarig vrouwtje hem een brief had gestuurd om een gehandtekend t-shirt te krijgen. ‘That was my mum!’ riep een journalist grappend. ‘Je mag haar geruststellen, het is op de post!’ glimlachte Beckham innemend.

Echt dom kan iemand die erin slaagt om het publiek te geven wat het wil niet zijn. Tijdens de rest van de reportage kwam hij vooral over als een lieve, simpele jongen die graag voetbalt. Een fan heeft hij er niet echt bij, maar ik beloof dat ik hem nooit meer dom zal noemen. Dat heeft die jongen niet verdiend.

Reacties

 1. Denk ook dat het nooit zijn bedoeling is geweest om zo een modepopje te worden.

  Veel is denk ik ook te danken aan Posh Spice die haar manlief helemaal heeft omgevormd tot Ken (van Barbie)

 2. Persoonlijk vond ik het wel grappig dat ze iets aan het lezen was in de krant en da ze zei:” ah is da zo??? da wist ik nog niet?” en da ging over haar eigen leven.

  Ik zou zelf da leven niet willen leiden zoals dat van hen, ben nu ook gelukkig genoeg!

  En wat betreft haar koopzucht? Zouden we niet allemaal hetzelfde doen als we veel geld hadden? Kopen wat we willen?

 3. Willem

  Ik VIND DAT dat niet waar was!

  HIJ IS EEN GEWOONE JONGEN ALEEN VEEL NIEUWE KAPSELS.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>