Lilith en Youti en de mysterieuze buurvrouw

gang.jpg

We waren er al een tijdje door geÔntrigeerd. Er kwam regelmatig geklop en ander lawaai uit het appartement naast het onze. En niet ooit eens, twee dagen na elkaar, maar altijd. Het vooruitzicht om onze gang en onze lift te moeten delen beviel ons helemaal niet, maar ook al werd er heel veel gewerkt, het appartement bleef onbewoond. De laatste weken namen de werken enkel maar toe, en de grote ramen waren plots voorzien van hippe lamellen. Een teken dat onze alleenheerschappij van dit deel van het gebouw vlug voorbij zou zijn.

Toen we op een morgen de gang inliepen om te vertrekken naar ons werk stond de deur open. Zouden we? Gewoon even kijken, en dan weer weg. Ja, we zouden. Toen we onze hoofden door de deuropening staken snapten we er nog minder van: na weken van werken lag er nog niet eens een vloer, en het was er heel erg groot en wit. Het zou dus waarschijnlijk nog niet voor vandaag op morgen zijn.

Twee dagen geleden kwam Youri met grote ogen onze crib inlopen. ‘Weet je wat ze net binnensleepten in dat appartement?! Een stoel zoals bij een dokter, en dingen met radioactieve tekens op!’ Mijn fantasie sloeg op hol. Het appartement naast het onze zou een verzamelplaats worden waar verstekelingen uit Tsjernobyl terecht konden voor een intern onderzoek! En wij wisten van niks.

Deze namiddag hing heel het gebouw plots vol stijlvolle witte wegwijzertjes, in de richting van ‘onze gang’. We besloten ze te volgen, als ware detectives, en we woonden daar trouwens toch. Aan ons appartement aangekomen werden ons plots een paar dingen duidelijk, maar in the end hebben we meer vragen dan antwoorden. Zoals daar zijn:

Wat doet deze mevrouw precies, en doet het veel pijn?

Reacties

  1. en parodontium is het tandvlees, en parodontitis is ontsteking van het tandvlees. en allemaal zonder google uit het hoofd opgezegd :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>