Lilith kan het nie aan

charlepoenje.jpg

Het is een stuk na twaalven, en eigenlijk hadden we al lang moeten slapen, maar het ziet er niet naar uit dat dat er snel van gaat komen. Gierend en hikkend van het lachen snak ik naar adem. Ook Youri komt helemaal niet meer bij. ‘Of neehee!’, roep ik terwijl ik er helemaal in opga. Ik probeer het stukje zo goed mogelijk te imiteren:‘Guano Apes vind ik bijvoorbeeld heel sterk. En dan wil ik nu dit stuk afsluiten met een groet aan de zon.’ We rollen bijna uit bed van het lachen.

Ik heb er niet enkel last van in bed. Ook op mijn werk gebeurt het wel eens dat ik samen met een collega hele stukken uit het fantastische ‘In de Gloria’ citeer. De meeste andere collega’s hebben geen idee waar we het in godsnaam over hebben als we met tranen in de ogen het stukje naspelen waarbij een vader een paar puppy’s probeert te begraven in de tuin, net als er een cameraploeg van ‘Hallo televisie’ langskomt. Ook ‘Mooi, mooi, allebei kanker’ doet geen belletje rinkelen, en misschien maakt dat het allemaal net zo leuk.

Ik vind maar ÈÈn ding echt jammer: als je te snel rijdt moet je een boete betalen, dat is normaal, en daar moet je ook niet over zagen. Als je in een zatte bui een tattoo laat zetten moet je daar de rest van je leven mee kunnen leven. Maar als je vergeten bent om puntjes te sparen voor de DVD-box van de beste reeks ooit gemaakt, wil dat dan echt zeggen dat je daar voor de rest van je leven voor moet boeten? Ik wil die box, en ik wil hem nu!

Ik draag dit filmpje dan ook op aan mezelf en aan alle andere ontroostbaren:
Raymond kan het nie aan.

Reacties

 1. Ik ga meteen nog eens kijken zie … de mediawatcher en keno , de vibrator met het “aapje” , … ik lig al plat als ik eraan denk !

 2. DCe

  ze zullen die bow ooit nog wel eens in de winkel uitbrengen hoor :) (hopelijk/waarschijnlijk)

 3. superpa

  De CDbox is niet meer verkrijgbaar.
  Er is wel een videoreeks beschikbaar.

 4. “Een trauma, wat is dat meneer?”
  – “Daar zulde later wel genoeg last van hebben jongen”

  Geniaal…

 5. ishku

  Het is Guana Apes btw :)

  En ik heb geregeld het gevoel als ik naar TV kijk dat het een In De Gloria moment zou kunnen zijn.

  En Eraserhead kan Geert nadoen als geen ander :)(l)
  Wij kieken derowp :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>