Situatievoedsel

bifi.jpg

‘Ik ben blij dat jij een Bifi Roll tenminste normaal opeet’, zegt Youri, in zijn roll bijtend. Ik lach. Ik vind het ook belachelijk dat sommigen eerst het broodje opeten, en dan pas de worst. Zijn broer eet wel altijd eerst het broodje rondom op, en bij cakejes met witte dingen op eet hij eerst de witte dingen, en dan het cakeje, zegt hij met zijn mond vol Bifi.

Het was eeuwen geleden dat ik nog een Bifi Roll had gezien, laat staan gegeten. Ik kan me zelfs niet herinneren dat ik het ooit buiten een zwembadcafetaria heb gedaan. Want Bifi Roll, dat is een zwembadsnack.

Tijdens zomervakanties ging ik zowat elke morgen zwemmen met mijn grootouders en mijn broer. En achteraf, nadat we ons hadden omgekleed in de veel te kleine, naar zweet en chloor stinkende hokjes, trokken we steevast naar de cafetaria. Vanuit de cafetaria kon je de zwemmers zien die van de duikplank afdoken, terwijl je wachtte op je Bifi Roll. Want behalve lauwe cola, soep en chips kon je er bitter weinig andere dingen krijgen. En hey, Bifi Roll hoorde er nu eenmaal bij.

Ik was vanmiddag dan ook niet honderd procent zeker van mijn stuk toen ik de verpakking openscheurde. Zwembadsnacks eet je nu eenmaal niet in de wagen. Maar toen Youri vertelde dat hij ze vroeger soms zelfs thuis at, was ik gerust.

Volgende etappe: ApÈricubes eten als er niks te vieren valt!

Reacties

 1. Royco Minute soep met balletjes en zo twee vierkante toasten zijn bij mij voor eeuwig verbonden met sportclubkantines. En dat omwille van 1 week sportkamp…

 2. Ondertussen kan ik al een bifi opeten zoals normale mensen (y)
  En bij de witte cakejes (zebra) eet ik eerst de cake op en dan het wit :)

 3. Carree/thomas

  Worstebroodje!

  Maar van een Bifi Roll heb ik nog nooit gehoord :s

 4. Ik krijg ook het schijt van mensen die eerst dat broodje rondom de bifi eten … koop dan toch gewoon een stuk brood Ûf een bifi worst !!

  Anyway , Bifi Roll is het heerlijkst met een glas melk om in te doppen ! Of ben ik nu vies ?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>