Stemmen

Het is allemaal een beetje aan me voorbijgegaan. Om eerlijk te zijn heb ik vandaag maar twee keer aan de verkiezingen gedacht: toen ik wakkerwerd en ‘Fuck, we moeten gaan stemmen!’ dacht, en toen ik in een rij vol zwetende mensen stond te wachten om het hokje binnen te gaan. Het aanschuiven duurde hooguit drie minuutjes, net lang genoeg om me af te vragen hoe sommige mensen er in godsnaam in slagen om al om elf uur ’s ochtends naar zweet te ruiken.

De tv staat al een tijdje op de verkiezingsshow, en er is maar ÈÈn uitspraak echt blijven hangen in mijn hoofd dat gewoon niet naar verkiezingen staat.

Yves Leterme (op zowat elke vraag die hem gesteld werd): ‘Dat doet er vanavond niet toe, vanavond gaan we feesten, en morgen gaan we met een fris hoofd aan de slag.’

Dat zegt heel veel over Leterme’s definitie van feesten. Yves Leterme is iemand die zou weigeren om mee te doen aan een polonaise omdat hij nog moet rijden.

Reacties

  1. ishku

    Heeft dan niemand de heer Tom Jones zien staan in de lijst van Groen! ?

    Allez gow :) Tom Jones hÈ!

  2. De crooner zal helaas niet naar Europa mogen. Tsja, wellicht zitten er toch te weinig sexbommen in het Europees Parlement.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>