Tyne Cot Cemetery

tennekot.jpg

Schoolreizen gingen bij ons altijd naar ver weg. Amsterdam, Parijs, de haven van Zeebrugge, we hebben het allemaal gehad. Voor kinderen die in andere steden wonen is Ieper ver weg, en dus een goed excuus voor een schooluitstapje. Zo komt het ook dat ik in Gent moest toegeven dat ik nog nooit het In Flanders Fields Museum had bezocht, als enige uit een klas van 20. De anderen woonden in Antwerpen, Brussel en Hasselt, ik woonde op nog geen drie kilometer van het museum af.

Nu Youri zichzelf een nieuwboren Ieperling mag noemen heb ik een excuus om hem door een prachtige streek te gidsen, die ik zelf te weinig ken. Deze namiddag ging het richting Tyne Cot in Passendale, een gigantische begraafplaats met 11.856 graven, temidden van weiden vol koeien. Ik wist niet eens hoe mooi het er was.

Klik en kijk.

Reacties

  1. ishku

    Het moet juist lukken dat ze vandaag op de VRT Anne Frank’s verhaal getoond hebben. Ik ben er nog altijd niet goed van.
    Seriously..ik wil niet clichÈ klinken, maar oorlog is zo wreed.

    Enal.. *awkward*

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>