Heb je even voor mij?

De bewoners van rusthuis “Het Madeliefje”, de leden van hobbyclub “Laat Geen Steken Vallen” en Johan Museeuw hebben, samen met de vrouwelijke helft van de Nederlandse bevolking ouder dan 50, iets gemeen. Ze beginnen spontaan geluiden te produceren die blijvende schade veroorzaken aan het menselijk oor bij het horen van zijn stem. Hun ogen beginnen te blinken als hij even voorbijflitst op het TV-scherm, en ze krijgen een dubbele hartaanval als hij ze langer dan een halve seconde in de ogen kijkt.

Ik wist wel wie hij was, maar ik had Frans Bauer nog nooit zien optreden. Tot ik gisteren zijn naam hoorde uitspreken door Willy in Tien om te Zien. En verrast was ik …

Er is iets mis met het geluid,” wilde ik nog zeggen, maar hij bleek echt zo te zingen. Jantje Smit goes helium! Vandaar dat Johan Museeuw er zo wild van is. Totaal ongeÔnteresseerd stond hij wat heen en weer te waggelen op het podium. Af en toe wat handjes schudden van de talrijke fans op de eerste rij. Dat zou hij best wat minder doen want terwijl ze met vier tegelijk aan zijn mouw trekken vergeet hij wat hij eigenlijk op het podium staat te doen. Zingen. Of toch doen alsof.

Hij playbackte alsof hij het nummer voor de eerste keer hoorde. Of zou hij ook zo onder de indruk geweest zijn van zijn eigen stem? In ieder geval bewoog zijn mond meer syncroon met de golven in de zee op de achtergrond, dan met de tekst.

En wat voor een tekst! Lees en geniet …


Ik zit te dromen oheo,
of jij zult komen oheo. Laat het me weten oheo,
ik kan jou niet vergeten oheo.
Heb je even voor mij,
maak wat tijd voor me vrij.
Ieder uur van de dag denk ik steeds aan jouw lach alleen jij maakt me blij.
Heb je even voor mij,
maak wat tijd voor me vrij.
Zeg me wat ik moet doen want ik wacht op die zoen kom vanavond bij mij.
Jalalalalala Jalalalala

Reacties

 1. Halllooooooooo da liedje is nochtans al lang uit zunne. Dat wordt gedraaid in bolero ook en waarom AMBIANCE verzekerd, neem dat maar van mij aan. Tis een dom en grappig liedje, wat meer moet je nog hebben voor sfeer. :-)

  groetjes
  severine

 2. En vorige week bij een Eddy Wally optreden kwam ik er achter dat Eddy’s nieuwste hit ‘Ik voelde me nooit zo blij’ (ofzoiets) helemaal gebaseerd is om Fransje’s ‘Heb je even voor mij’.

  Including de oheo’s!

 3. ishku

  Ik heb een lief die niet eens samen met mij naar Tien Om Te Zien wil gaan.

  Het kwetst om te zien dat anderen dat wel willen doen.
  Het kwetst hard.

 4. Het kan altijd erger. Ik heb GEEN lief om mee naar Tien Om Te Zien te gaan. :)

  Maar ik ben wel al eens met mijn mama geweest!

 5. mamie

  geef toe youti
  Frans is gewoon de max!
  wat johan museeuw betreft daarentegen ….

 6. Joeri (met een 'r' dus...)

  Ah, ik vind Bauer wel te pruimen. Die gast staat tenminste voor 100% achter z’n muziek, net zoals Eddy Wally, ’true’ en ‘cult’ dus. Liever dat dan de Vogeltjesdans met boenkeboenke op.

  En toch… Moeten die internationale artiesten per se op TOTZ? Ze zouden beter Ivan Brunetti of Paul Anderson terughalen.

 7. ik kijkt wel graag naar tien om te zien op VTM
  als k3 er is op tv is dan kijkt ik naar tien om te zien en spring ook

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>