Lief

Katten zijn eigenlijk helemaal niet leuk. Ik vraag me wel eens af waarom ik er twee heb.

Katten haren je hele huis onder. Ze haren op de stoelen, op de bank en op het dekbed. Ze haren zelfs op zichzelf, wat bij het wassen op zich nog geen problemen geeft, maar wat enige tijd later resulteert in prachtige haarballen. Die dan weer op je net gedweilde vloer terecht kunnen komen.

Katten mauwen je de oren van je kop. Zodra je thuiskomt zetten meneer en mevrouw Kat het op een gillen, omdat ze vinden dat ze eten moeten. En niet over een uurtje, niet over een kwartier of vijf minuten. Neehee. Direct graag, en vlug een beetje. Als ze de buit dan binnen hebben doen ze geen enkele moeite om enige dankbaarheid te tonen. In plaats daarvan gaan ze lekker buiten spelen en doen ze alsof je niet bestaat. Dat houden ze dan soms vol tot aan de volgende maaltijd, wanneer het hele circus weer opnieuw begint.

Katten hebben ook een bijzonder talent voor in de weg lopen. Ik weet niet of ooit een verband is aangetoond tussen huiselijke ongevallen en het hebben van een kat, maar het zou me niets verbazen als dat verband bestaat. Ook al is je huis nog zo groot, de helft van de tijd loopt je kat precies voor jouw voeten. En dan maar beledigd zijn over je afwezigheid als je in het ziekenhuis ligt.

Maar toch. EÈn blik van die twee harige monsters van me is genoeg om ze alles te vergeven. En wie de Gelaarsde Kat in Shrek2 heeft gezien, begrijpt wat ik bedoel. Lief!

Reacties

 1. mamie

  ik ken dat katten-gedoe maar al te goed.
  wanneer ik ’s morgens beneden kom is het een gemiauw van je welste en de 4 meter die ik moet afleggen naar de keuken om het kattenvoeder te nemen zijn een ware marteling; bijna-valpartijen, op de kat zijn staart trappen en reken daar mijn soms verschrikkelijke ochtendhumeur bij en je kan begrijpen dat je me dan efkes met rust moet laten.
  dankbaarheid van onze kat “jurre” is er langs geen kanten bij.
  elke morgen begint het opnieuw maar ik zie hem zo graag!
  mooi geschreven blauw oog !

 2. de vraag is : is de kat aan het miauwen omdat ze zegt “dank u, dank u” of is het om te zeggen “faster, faster, faster, ..”?

  Soms doe ik de test en ga ik uit de kamer en van zodra ik uit het zicht verdwijn is het gemiauw gedaan.

  Katten rare wezens!

  G.

 3. Vandaag mijn mening: beesten zijn tof en mooi op een ander :-)

  Ben wel content da wij geen dieren hebben thuis!

  Blauw oog, inderdaad mooi geschreven!!!!

  groeten
  severine

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>