Roze formulieren

Mag ik ook nog wat van die overschrijvingsformulieren?” vroeg de meneer voor mij in het postkantoor. De mevrouw achter het loket wist hem te vertellen dat hij die moet aanvragen, en dat hij ze dan wel toegestuurd zal krijgen. “Jaja, dat heb ik al gedaan, maar ik heb nog altijd niks ontvangen,” wist hij.

Ik heb nog nooit roze overschrijvingsformulieren aangevraagd. Als ik rekeningen wil betalen moet ik ook nooit naar de bank. Ik blijf gewoon op mijn niet zo comfortabele bureaustoel zitten en login op het PCbanking systeem. Moeilijk is het niet.

Enkele weken geleden moest ik toch nog eens in de bank zijn. Voor mij stond een jongen die ongeveer mijn leeftijd moet gehad hebben. Hij droeg sandalen en had dingen in zijn haar waarvan ik veronderstelde dat het dreadlocks waren. Na 15 minuten aanschuiven was het zijn beurt. Hij liet zijn kaart in het schuifje onder het glas vallen en zei “Mag ik 40 euro van mijn rekening, alstublieft“. Ik keek naar rechts en zag drie geldautomaten. Wachttijd … nul!

Muntjes tellen aan de kassa, telefoonnummers opzoeken in de veel te dikke gouden gids, filmrolletjes binnenbrengen, …

En toch zijn er onwaarschijnlijk veel mensen die om de zoveel weken naar de bank of de post stappen om nieuwe roze papiertjes aan te vragen.

Reacties

 1. M

  Wel, tegenwoordig zijn de overschrijvingsformulieren oranje. Bij de overgang van BEF naar EURO is het roze kleurtje immers vervangen door een iets hipper oranje.

 2. Flash boekjes?

  ik heb ook net 2 boeken van Amazon toegekregen :

  – foundation Actionscript for Flash Actionscript 2004 (deze heb ik nu dubbel doordat ik deze ook bij MMUG heb gewonnen, thx Serge, Peter)

  – Essential Actionscript 2004

  Allemaal om wat lectuur om mijn tijd te vullen aan het strand (vrijdag vertrek ik met mijn vriendin voor 2 weken naar het zonnige zuiden)

  Mijn vriendin had trouwens ook wat boeken besteld maar dan bij proxis :

  – Vogelman, Mo Hayder
  – Verminkt, Patrick De Bruyn
  – Kortsluiting, Deflo
  – Bevroren hart, Deflo

  Wist je dat boeken van Amazon sneller toekomen dan boeken van Proxis.

  Groetjes en tot later

  Gilles

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>