20 augustus

Vreemd hoor, dat verjaren.

Telkens iemand om mijn geboortedatum vraagt zeg ik 20 augustus alsof het niets is, maar als dan blijkt dat het plots 20 augustus is en dat dat gewoon een echte dag is waarop vanalles gebeurt vind ik het best vreemd. Plots vermelden alle journaals en alle kranten van heel de wereld mijn geboortedag. Er worden vanavond over heel het land fuiven gehouden, net op mijn verjaardag! En op alle scheurkalenders prijkt gewoon 20 augustus (mits de eigenaar van de scheurkalender er nog aan denkt om elke dag een blaadje eraf te scheuren, want wie houdt zich daar ¸berhaupt nog mee bezig?)

Ik voel me altijd een beetje onwennig op mijn verjaardag. Mensen die het niet zijn vergeten feliciteren me met iets waar ik eigenlijk zelf weinig voor heb moeten doen. En ik vind het echt heel leuk, maar niet zo eerlijk voor alle andere mensen die vandaag niet jarig zijn en misschien ook wel leuke wensen hebben verdiend.

Mensen die het niet weten of er niet aan hebben gedacht feliciteren me niet, en dan durf ik ook niet zeggen dat het mijn verjaardag is. Dan verjaar ik gewoon stiekem. Want als ik het dan toch vertel, zoals vandaag op mijn werk toen ik met de snoepjes rondging, dan voelen mensen zich een beetje schuldig omdat ze het niet wisten. En dan voel ik me een beetje stom omdat ik het heb verteld, want het is niet echt een grote verdienste eigenlijk, een jaar ouder worden.

Heel erg bedankt voor alle smsjes bij het wakkerworden, de kaartjes in de bus en de fooien die hier rond mijn oren vliegen. Ik verander die 22 in de sidebar vanavond wel in 23, als ik er helemaal vrede mee heb genomen.

Reacties

  1. Jamaar, nu weet gans bloggend Vlaanderen het :-) Laten we ons allemaal collectief schuldig voelen!

    Happy birthday!

  2. ik had gisteren drie gommetjes op mijn pc-scherm gekleefd (gewoon es nat maken en ze kleven vanzelf, it’s magic!), alleen maar om je verjaardag niet te vergeten!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>