Dood aan de shampoostaaltjes!

shampoo.jpg

Ik snap het allemaal niet meer. Scoobiedootouwtjes worden uit de handel genomen omdat ze giftig zouden zijn, flippo’s werden uit de handel genomen omdat ze konden ingeslikt worden door rimpelrockers en ons land stond ooit zodanig op stelten dat we wekenlang geen kip meer mochten eten.

Maar NOOIT wordt er iets gedaan aan de gruwel die shampoostaaltjes heet. Ik haat shampoostaaltjes! En dat terwijl ik gek ben op alle andere staaltjes, zoals parfumstaaltjes, dagcrËmestaaltjes en niet te vergeten van die leuke fond de teint-staaltjes die je er in een wip laten uitzien als een neger. Maar shampoostaaltjes, daar word ik simpelweg onnozel van.

Ik zit dus in bad, apetrots omdat het water voor de eerste keer in jaren een aanvaardbare temperatuur heeft die niet rond het kookpunt draait. Ik lees een boek, ik ben relaxed, en net als ik beslis om mijn haar te wassen besef ik dat de fles superlekkergeurende sunsilk-shampoo in de douche staat. Ik overweeg even om uit bad te stappen en snelsnel naar de douche te lopen, maar heel de vloer zou nat worden en ik had niet veel zin om alles nog op te kuisen. En dus liet ik me vangen, ook al had ik al honderd keer gezworen het niet meer te doen. Op de rand van het bad lagen shampoostaaltjes, van Fructis dan nog wel. Ik moest nodig mijn haar wassen en ze lagen zo gemakkelijk dichtbij dat ik gewoon niet anders kon. En dus begon het drama.

Mensen die shampoostaaltjes maken hebben geen voeling met hun publiek, dat is waar het schoentje knelt. Shampoostaaltjes gebruik je zo goed als altijd in een vochtige, zo niet natte omgeving, en dus zijn je handen per definitie nat. ‘Ow, ik weet het ik weet het!’ zeggen de shampoostaalmeneren dan, ‘We snijden een klein streepje in het plastiek, voor betere grip en een makkelijke openscheuring!’ ‘Jahaa, dat doen we’ zegt een domme sekretaresse die gewoon wil dat de vergadering zo snel mogelijk achter de rug is. En dus zit je in bad, met een shampoostaaltje in je natte handen. Je probeert het pakje open te trekken aan het gleufje, maar dat lukt niet, want je handen zijn namelijk nat. Je blijft trekken en trekken, maar er gebeurt niks. Het pakje blijft dicht en je haar dient nog dringender gewassen, door het zweet dat zich begint af te parelen op je voorhoofd.

Je hebt een scherp voorwerp nodig. Vroeger probeerde ik het soms met scheermesjes die in de badkamer rondslingerden, maar meestal slaagde ik er na zeven keer snijden in om een gaatje van een zesde van een milimeter in het ding te snijden, waar een halve druppel shampoo per duw door kon. En er zijn trouwens niet altijd scheermesjes te vinden in een badkamer. Ik zit dus in bad en ik kom op het fantastische idee om mijn tanden te gebruiken, want die zijn best scherp en je kan er voldoende druk op zetten. Ik bijt en ik trek, maar er gebeurt weer niks. Ik zet meer en meer druk op het plastiek en ruk het dan met een grote haal weg. Mijn mond vult zich met een zeepsmaak. Plots besef ik dat ik mijn haar nog niet heb natgemaakt, dus grijp ik naar de douchekop terwijl de shampoo langs mijn vingers naar beneden drupt. Als mijn haar eindelijk nat is slaag ik erin om een hele veeg shampoo in mijn ogen te wrijven, wat me blind maakt en redelijk gefrustreerd ook nog.

Als ik blind en vol shampoo uit bad stap vallen er rode druppels op het witte badkamertapijt. ‘Ik heb in mijn vinger gebeten!’ denk ik nog. Een seconde later besef ik dat shampoostaaltjes er ook nog eens voor zorgen dat mijn haarkleur afgaat. En dat wilde ik nu even kwijt!

Reacties

  1. Vroeger hadden we hier 1000 fructis-gel-staaltjes en ik had ook altijd dat probleem.
    Ik denk dat fructis ons niet graag heeft :(

  2. Z’n staaltjes vliegen bij ons ook direct in de vuilbak enkel de mini flesjes houden we bij.

    Spijtig dat je die niet zo vaak met de post krijgt (de flesjes dan) maar eerder als je in een hotel blijft overnachten.

    gilles

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>