Frederik

sioen.jpg

Toen ik daarnet voor de zoveelste dag op rij een interview zag met Frederik Sioen, kon ik de zin ‘opletten voor overexposure, kerel!’ niet onderdrukken. Gelukkig was ik niet alleen. Soms gebruik ik Youri’s aanwezigheid gewoon als excuus om niet te moeten toegeven dat ik redelijk veel converseer met de televisie.

Ik zei dus tegen Frederik dat het me opviel dat hij de laatste tijd een beetje veel met zijn gezicht op tv komt. En dat dat niet goed is, want dan raken mensen je beu en zeggen ze dingen als ‘Daar heb je Frederik Sioen weer, met zijn dwaze tote!’ zoals ze dat ooit met Bart Peeters deden, of met Pascal Bal for that matter. Terwijl ik daarover zat na te denken bedacht ik me dat Frederik Sioen een heel erg groot voordeel heeft tegenover andere bv’s die hun eigen kinderen zouden opeten voor een paar seconden in De Rode Loper. Frederik Sioen ziet er helemaal niet uit als iemand die met zijn hoofd op tv komt. Frederik Sioen ziet eruit als iemand die bij je in de klas heeft gezeten en sinds zijn veertiende niet meer is veranderd van kapsel. Maar van Frederik kon je dat wel hebben, want hij was een kalme jongen die geen vlieg kwaad deed en misschien wel dacht dat hij het ver zou schoppen, maar dat zou hij niet omdat hij een verkeerd kapsel had. En een simpel gezicht.

Het leukste aan Frederik vind ik dat hij me het gevoel geeft dat ik inderdaad naar een ex-klasgenoot zit te kijken die op tv komt. Ik kende hem misschien wel niet zo goed, maar hij heeft me ooit nog een stylo geleend omdat ik de mijne had laten liggen in Zedenleer. En dus ken ik hem wel redelijk goed, zoals ik alle mensen redelijk goed ken die ik plots in Blokken zie meespelen, en ooit eens door mijn straat heb zien lopen. En ik ben stiekem een beetje trots dat ik hem ken ook.

Een paar tellen later zag ik het begin van een interview met Mauro. Het probleem met Mauro is dat hij me nooit een stylo zou hebben geleend, omdat hij de veel te mooie en mysterieuze jongen van de klas was waaraan niemand een stylo durfde vragen. Zelfs ik niet.

Net daarom wil ik Frederik Sioen al zijn mediageilheid best vergeven. En ook omdat hij met Cruisin’ ÈÈn van de allerleukste deuntjes van de laatste jaren heeft afgeleverd.

Reacties

 1. superpa

  wie is Frederik Sioen ?

  Bij deze wensen superpa en superma de ouders van Kelly te feliciteren met hun zilveren huwelijksjubileum.

 2. Hierbij wens ik, namens het lezerscollectief van tftc, de ouders van Kelly en Lilith onze welgemeende en hartelijke felecitaties over te maken.
  Wat aan het startpunt ligt van een zilveren jubeleum, is ook de basis waaruit Lilith is ontsprongen.
  En daar mag je best trots op zijn!

 3. ishku

  Moeha @ Eva Pauwels.

  Maar Eva Pauwels geeft niet om wat jÌj zegt!
  She’s doesn’t give a fuck, ze is zichzelf!! *steekt flutvinger op*

 4. Frederik is vooral fantastisch tijdens zijn optredens, wanneer hij zijn lichaam geen seconde kan stilhouden… al zijn z’n spastische bewegingen veel verminderd sedert een tijdje :(

 5. Ebde lang met Frederik in school gezeten? Mijn schoonzusje heeft ook nog de schoolbanken met hem gedeeld.(Natasha Vandenbossche alias Tascha alias Thalia, don’t know hoe ze zich indertijd liet noemen) ’t kan natuurlijk ook een andere school geweest zijn.

  Het was gisteren exact een jr geleden da ik mijn eerste Sioen-optreden zag, ondertss heb ik er al een paar achter de rug. Ik was zwaar onder de indruk en het blijft me verbazen hoe ze er telkens opnieuw iets meer van maken. Sioen blijft groeien, allÈÈ ja, den Frederik nie natuurlijk, den groep. Ik zie em in september nog op Leffingeleuren en de afsluiter in de AB. En dan… werken aan een nieuwe plaat!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>