Fruitsap en ApÈricubes

fruistap.jpg

Gisteren mocht ik naar een barbecue ter ere van de vijfentwintigste huwelijksverjaardag van lilith’s ouders. Barbecues zijn best wel leuk, maar dan met een kleine groep mensen. Nu zou de hele familie er zijn. Dat ik de meeste ervan nog maar ÈÈn keer gezien had maakte weinig uit. Ik vind familiefeestjes per definitie niet oke.

Om alles nog wat erger te maken begon ik de dag met een misselijkheid alsof ik net een boottocht met windkracht 10 achter de rug had. Geen paniek, de mama van lilith heeft altijd wel pilletjes in huis voor dit soort situaties. Het smaakte afschuwelijk, maar het hielp wel. Net op tijd, want een half uur later kwamen de eerste gasten toe.

We gaan aperitieven,” zei lilith, en ik volgde haar richting tuin. Aperitieven is nooit mijn sterkste punt geweest. In normale omstandigheden drink ik nooit alcohol. Als ik dan al eens een glas champagne aangeboden krijg kan ik na de laatste slok al niet meer op een rechte lijn lopen. Nu was het geen probleem. Ik zag glazen met fruitsap staan, en daar zou ik het wel bij houden.

Ik proefde en merkte iets op. Het fruitsap bleek geen fruitsap, maar een homemade cocktail te zijn. Ja hoor, met alcohol. Niet erg, want ik vond het wel lekker. Zo lekker zelfs dat ik waarschijnlijk de eerste was die met een leeg glas in zijn handen stond. Echt lang bleef het niet leeg. Iemand was zo vriendelijk om het nog eens bij te vullen. Net als de volgende keer, en de keer daarop.
Ik wilde een ApÈricube nemen, maar ik durfde niet omdat ik dacht dat ik de weg niet meer zou terugvinden naar mijn stoel. Ik ging even naar binnen om de camera te halen en stelde vast dat de tuin plots dubbel zo groot was geworden. Ik had moeite om de letters van mijn woorden in de juiste volgorde te zetten, en ik vergat halverwege mijn zin wat ik nu weer wou zeggen.

Acht glazen later ging ik aan tafel. Ik weet niet of ik de stukken vlees op mijn bord lekker vond. Ik concentreerde mij helemaal op het zo normaal mogelijk overkomen. Iedere keer als ik mijn naam hoorde in combinatie met ‘aperitief’ antwoorde ik ontkennend. “Neen, ik heb niet te veel gedronken”.

The day after moet ik mijn mening herzien. Dit familiefeestje was eigenlijk wel oke.

Reacties

  1. superpa

    ik merk dat u zoveel kan drinken als ik. Niet dus.
    Hou het maar bij normale fruitsapkes en uw 1/3 glaasje champagne.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>