Gucci

Vroeger was ik gek op de boeken van Roald Dahl en wilde ik zijn zoals Mathilda. Later ging ik meer volwassen boeken lezen en was er geen enkel personage dat ik echt leuk genoeg vond om te willen worden.

De laatste tijd ben ik redelijk weg van boeken ‡ la Bridget Jones’ Diary. Ik verslind de Shopaholic-reeks van Sophie Kinsella, die me meerdere keren op een avond kan doen glimlachen. Ik was helemaal weg van The Nanny Diaries van Emma McLaughlin en Nicola Kraus. Na het lezen van zo’n boek wil ik eigenlijk alles zijn wat ik anders liever niet ben. Ik wil volledig opgaan in zelfhulpboeken. Ik wil wakkerworden met een gigantische kater en naar huilfilms kijken om de dag door te komen. Ik wil heel mijn maandloon spenderen aan nutteloze dingen en me dat de volgende dag gigantisch beklagen. Ik wil brieven schrijven naar de kredietkaartmaatschappij om te vragen of ze de ‘gucci bag’ op de rekening willen veranderen in ‘elektriciteitsrekening’. Ik wil mezelf in meer nesten werken dan ik ooit zou doen. Want in chickboeken is dat simpelweg ongelooflijk cool.

Reacties

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>