Het gordijn

gordijn.jpg

Het vreemdste gordijn ooit gemaakt op deze aardbol hangt in onze slaapkamer. En ik kan het weten want ik droom er elke nacht over. Of beter: ik droom over de vreemde dingen die zich afspelen op het gordijn, de dingen waar ik na maanden nog steeds geen touw aan kan vastknopen.

Elke morgen, als ik me nog tussen slapen en waken bevind, kijk ik naar het gordijn. En elke morgen lijkt het alsof er weer nieuwe dingen zijn bijgekomen, een beetje als was het het gordijn van Dorian Grey.

Het overall theme van het gordijn is ‘vogels’, zover ben ik al. Over het hele gordijn is een zin verspreid die me blijft intrigeren: ‘Julia is loving jou’. Ik vind het ook uitermate vreemd dat er jou staat en niet you, maar na honderddertig keer de vergelijking maken tussen de eerst J van Julia en de tweede j die een ypsilon dient te zijn kan het niet anders: wij zijn de eigenaars van een gordijn dat volstaat met spelfouten. Een beetje verder staan losse woorden zoals cage en oiseau, en daarrond staan vogels met ‘ciel’ op hun borst, en poten in de vorm van blaadjes. Verder heb ik al een vogel ontdekt met de wekelijkse horoscoop op zijn buik, die praat met een andere vogel. Meestal droom ik van de draakachtige vogel die door een rode cirkel vliegt. Om dan de volgende morgen weer iets nieuws te ontdekken, zoals vanmorgen, toen ik plots overal rode bollen zag. Of grote uien, die me altijd aan Shrek doen denken. De laagjes, dan.

Als ik een paar jaar jonger was geweest zou ik doodsbang geweest zijn van het gordijn, dat weet ik wel zeker, maar nu beschouw ik het gewoon als een manier om mijn hersenen te trainen bij het wakkerworden: rode bollen, check!Horoscoopvogel, gevonden! Spelfout, links in de hoek! Mocht iedereen intellectuele gordijnen hebben zouden alle ochtendkranten ermee moeten ophouden, en dat vind ik best een bevreemdende gedachte.

Reacties

 1. het is gebaseerd op een schilderij, maar namen onthou ik nooit. :s

  de ajuin is ÈÈn van de kenmerkende items, vandaar dat ik het zo snel herkende ..

 2. tomadde

  Effe iets dat niets met het gordijn te maken heeft : Wat vonden jullie trouwens van spirited away ?

 3. Hey,

  Ik heb ook zo een gordijn :-) en net zoals jij heb ik er me ook al vele vragen bij gesteld

  Als je de echte oplossing weet, laat het me weten

  groetjes
  severine

 4. louise

  wij ebben zo een dekbed
  en gordijnen hangen
  laat mij raden door u schoonmoeder gemaakt zeker?

  groetjes

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>