Kaartje

kaartje1.jpg

Het allerallerleukste cadeau dat ik gisteren voor mijn verjaardag heb gekregen was eigenlijk helemaal geen cadeau, maar een inleiding op een cadeau. Het was een kaartje.

Andere cadeautjes in koor: ‘Maar lilith, wij zijn toch ook leuk, dat heb je gisteren zelf gezegd! :( ‘ Ja, natuurlijk waren jullie allemaal heel leuk en ik heb jullie allemaal heel graag gekregen. Van de massa chicklitboeken tot de echte oranje professionele kookpot waar ik het hier ooit over had tot de schoenenbon voor in dat hip schoenenwinkeltje in de Tempelstraat, ik vond het allemaal even super. En toch heeft het kaartje dat mijn moeder me gisteren gniffelend overhandigde mijn hart gestolen.

Het kaartje ziet eruit als een hoesje van een cd-single. Een getekende man met een twee grote witte vlakken tussen zijn lippen stoot een tekstballon uit: ‘Dit is je verjaardag, KELLY’. Het beste van dit alles was dat mijn naam er niet zomaar bijgeschreven stond, maar gewoon opgedrukt was. Zoals bij die balpennen en sleutelhangers met allerhande namen op. Soms ben ik gewoon blij dat ik Kelly heet, want de mensen die dat soort bocht kopen dragen mijn naam blijkbaar heel vaak, waardoor er een markt voor is.

Alleen al het feit dat mijn naam op een verjaardagskaartje stond gedrukt vond ik best vermakelijk. Maar het werd nog beter. Binnenin stond een liedjestekst. En in het hoesje zat zowaar een echt cdtje. Terwijl mijn moeder grijnzend met het cdtje naar de cd-speler liep zag ik op de achterzijde van de hoes dat er nog meer was: een lied gezongen door Jody Pijper, die ik nog kende uit een ver Tien om te Zien-verleden waarin ze ‘Het staat in de sterren geschreven’ zong met Will Tura. En een Candlelight verjaardagsgedicht, voorgedragen door Jan Van Veen. Als afsluiter een instrumentale versie van het eerste nummer, om lekker mee te zingen met de muziek, aldus het hoesje.

Ondertussen is het cdtje al talloze keren op repeat gezet en ben ik aan het overwegen om het nummer en het gedicht op mijn iPod te zetten. Ik deel dan ook graag twee fragmentjes met mijn trouw blogpubliek. En lekker meezingen mag vaneigens ook!

Dit is je verjaardag, gezongen door Jody Pijper.

Mijn Candlelight verjaardagsgedicht, voorgedragen door Jan van Veen.

Reacties

 1. Die cd’tjes zijn grappig.. M’n nichtje kreeg er ook ÈÈn en heeft ‘m op haar verjaardag letterlijk de hele dag gedraait.. :)

 2. Peter

  Deze kon je kopen bij zeeman maar ik heb dat liedje nodig maar nu hebben ze em niet meer kan iemand dat liedje naar me toe sturen??

  MvG,
  Peter Ravesteijn

  voeg me maar toe op MSN: fayadragon_1988@hotmail.com : als je het liedje hebt

 3. Hoi ik ben opzoek naar de songtekst van dit liedje ik heb de karaoke versie wel, alleen zoek ik nog de songtekst heb jij die toevallig voor me? Want m`n zoontje is binnen kort jarig en dan kunnen we het voor hem gaan zingen
  Alvast bedankt

 4. Maja

  Hoi, is het mogelijk dat mij het gehele liedje kan toesturen met muziek? Wij willen graag oefenen t.g.v. een verjaardagsfeestje van mijn vriendin die volgende week zaterdag 40 wordt.
  Graag hoor ik van je.

 5. patricia

  Hoi,
  Ik sta voor de klas,
  Zou je mij dit nummer ook toe kunnen sturen? of vertellen waar ze nu nog te koop zijn.

  Gr.
  Patricia

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>