Zomerloze zomer

Mijn hart en ziel hebben zich er al eventjes bij neergelegd: zomer wordt het dit jaar niet meer. Hoe meer het dondert en bliksemt hoe meer ik overweeg om te doen alsof het al jaren geleden werd afgesproken dat er dit jaar geen zomer zou worden geˆrganiseerd. Dat we vorig jaar met z’n allen een brief hebben gekregen met daarin ‘Geachte Belg, naar aanleiding van de fantastische zomer van dit jaar werd beslist om te beknibbelen op die van volgend jaar. Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen. In 2005 krijgt u hem natuurlijk helemaal terug. Mvg, de natuur.’

Zoals dieren die tijdens extreem koude zomers aan hun winterslaap beginnen, zo voelt het al een beetje in mijn hoofd. Ik ben al helemaal in een herfstmood. Mijn eerste verkoudheid zindert nog een beetje na, vorige week vroeg ik in de schoenwinkel wanneer de wintercollectie zou binnenkomen en ’s morgens heb ik steeds meer zin om naar een zachte wintertrui te grijpen in plaats van naar een t-shirtje. Deze namiddag betrapte ik mezelf er zelfs op dat ik al stiekem zat te verlangen naar de aankoop van mijn eerste kilo mandarijntjes.

Reacties

 1. ishku

  – ik heb zowaar koud.
  – herfst betekent meer moeite in kledij steken terwijl in de zomer iedereen je excuseert omdat het veel te warm is om moeite te doen voor iets.
  – ik doe nu al meer moeite voor mijn kledij.
  – mijn moeder waarschuwt me nu al dat het een koude nacht wordt en dat ik mijn schildpad beter binnen zet.
  – en ik zie overal bruine botten staan met oranje strepen die ik wil.

  Ik zie mezelf weer heel Ally McBeal door mooi versierde straten stappen met de mooiste sjaal en de meest schattige handschoenen, terwijl het in feite ik zal zijn, die in tegenwind en regen haar kapsel toch probeert te redden van de frizz en samen met tieners op een trein ga samengepakt zitten.

  Vaarwel romantiek :(

 2. severine

  Hey Lilith,

  Soms heb ik ook al dat winter-gevoel tijdens deze “zomer”. Oef, ik dacht dat ik de enigste was :-)

  Op naar een warme winter???!!! :-)

  En ja we zullen dan volgend jaar misschien een schitterende zomer hebben, cross your fingers

 3. Youti

  Oe ja, en je oren die bevriezen, je armen niet meer kunnen bewegen door de zes baais die je aan hebt, helemaal doorweekt worden als je een stap buiten zet, iedere morgen het ijs van je autoruiten krabben, …

  Winter is leuk zeg!

 4. Youti

  Als wespen een nadeel zijn in de zomer, dan zijn lampekappen een nadeel in de winter.

  Je kan er tegen lopen en al.

 5. Winter is leuk. :) Elke seizoen heeft zijn voor- en nadelen.

  Zomer: niet meer buiten kunnen komen omdat je anders sterft van de hitte. Zweetplekken everywhere. Verbranden. Wespen.

  Zomer is leuk zeg!

 6. nikki

  tis ook weer niet raar dat jij da verzeker wel al tegengekomen hebt È ;). Ik vind lente het leukste: bloemtjes beginnen te bloeien, smorgens in het natte gras lopen op je blote voeten na de ochtenddooi, vogeltjes horen fluiten terwijl je je lekker uitstrekt in je zalig bedje en in de middag nog steeds kunnen buiten komen zonder enorme hitte of vreselijke buien.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>