Calimero

Het is niet eerlijk. Er bestaat geen Weight Watchers club voor magere mensen die willen verdikken, er is nog altijd geen vaccin tegen een simpele verkoudheid, en ik zie niet graag zonnebrillen waardoor ik hoofdpijn krijg als ik tegen de zon in moet rijden met de auto.

Ik wil gokken in Las Vegas, lachen met de zingende cowboy in New York en Mickey Mouse oortjes kopen in Florida. Ik wil twee maanden in Barcelona wonen, leren snowboarden, twee maanden door het zuiden van Frankrijk trekken, en mijzelf compleet belachelijk maken door te vallen en op mijn buik naar beneden te glijden op de zwarte piste. Ik wil “Is dat nu een fjord?” zeggen in Noorwegen, de ramen kuisen, en Japans leren. Ik wil heel howstuffworks.com lezen, een huis met een houten vloer kopen, en supporteren voor Laura Ramaekers. Als het even kan wil ik ook wel Route 66 afrijden, voelen hoe warm de warmwaterbronnen in Reykyavik zijn, en mijn auto wassen. Moose-spotten in Canada, de olifanten bekijken in Bellewaerde, ik wil alles … maar ik moet werken. Vijf dagen in een week. Tot ik oud en grijs ben. Dan heb ik tijd. Ik kijk er al naar uit.

L van hierboven is oud en grijs. Hij moet niet meer werken en heeft tijd. Tijd om op zijn balkon te zitten en … ja, dat is het zowat. Het is niet eerlijk.

Reacties

  1. ::VEGA::

    Wist je dan niet dat oude mensen alleen maar over ziektes en dood praten? Zo van “nu is me die ook al dood, daar heb ik nog mee staan tongen achter de rups op de kermis van Hasselt in 1948…” enzovoorts. Dacht je nu echt dat die nog naar Reyckjavik of Barcelona zouden willen? Die zijn al heel content als hun artrose eens een dag niet te hard opspeelt en die aderverkalking niet te erg wordt. Wacht maar tot je zelf zo oud bent (jij rookt, dacht ik?). Je zal dan wel snappen waarom die godganse dag op z’n terras zit…

  2. wauw, Laura RAmaekers! En route 66 afrijden wou ik ook al altijd doen. En dat van die magere mensen waar GEEN middel voor gezocht wordt, damn right!
    Ben hier terecht gekomen via Google. Ik dacht truowens dat je daar een foto had van een rood GReenpeace bootje in actie, maar bij vergroten bleek het een ouwe rooie sloef te zijn, haha :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>