DHL

‘Kelly, er staat hier een meneer met een pakje voor jou, en je moet komen aftekenen’ zei mijn collega aan de telefoon.

Ik laat nooit pakjes afleveren op mijn werk, en terwijl ik de trap afliep ging ik aan het denken. Zou ik een geheime aanbidder hebben? Zouden het rozen zijn? Of een doos chocolade? Of rozen van chocolade? Het zou wel reclame zijn voor ÈÈn of ander product waarvoor ik een offerte had moeten opvragen, ofzo. Of een laat verjaardagscadeau van een tevreden klant. Hoewel ik nooit mijn verjaardag meedeel aan de telefoon. Maar op internet vind je hem vast wel ergens terug. Misschien had ik wel een kostbaar stuk antiek geÎrfd van een verre oom. En konden ze mijn adres niet meer vinden en hebben ze heel het land afgebeld tot iemand zei: ‘Ow, dat meisje van die kostbare erfenis, dat werkt daar ergens, in module 48!’

Mijn blik viel op een grote vrachtwagen van DHL. Aan de vrachtwagen stond een jongen vriendelijk naar me te lachen, met een pakje in zijn hand. ‘Dag Kelly, kun je hier even tekenen?’ zei hij, en duwde het pakje in mijn handen. Op het pakje zag ik mijn naam staan, en mijn thuisadres. Het kwam uit Amerika. Ik snapte het niet echt goed. Dat zag hij. Een beetje verlegen keek hij naar de grond.

De DHL-jongen bleek de ex-man van een collega te zijn. Hij had me ooit eens gezien, en toen hij vanmorgen het pakje wou gaan afleveren in the crib deed er niemand open. Hij meende zich te herinneren dat hij mijn naam ergens van kende, en op goed geluk reed hij naar mijn werk om me te komen zoeken. ‘Anders moest je het morgen speciaal komen afhalen’ zei hij, en hij glimlachte. Ik keek hem nog verbaasder aan. Dit was zowat de beste service die ik ooit had meegemaakt. Ik bedankte hem en toen was hij weer weg, in zijn DHL-vrachtwagen. Hij was net een heel eind omgereden om Youri’s verjaardagscadeautje te komen brengen.

En dat mag ook eens in het nieuws, man!

Reacties

 1. tx

  daarstraks zag ik ook zo’n gele camionette rijden van DHL en kon het niet laten met medelijden naar de jonge bestuurder te kijken…

 2. Hihi, die laatste zin doet me denken aan een liedje van Kinderen voor Kinderen:

  Als ik de baas zou zijn van het journaal
  Dan was de hele wereld heel wat positieieieiever
  De grote mensen waren steeds een beetje liever
  Lalalalallalalalllllaaaaaaaaaaaaaaaa

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>