Beste Koen,

bij Patti en haar vriendjes las ik een stukje over jeugdzondes en ik moest aan je denken. Dat doe ik de laatste tien jaar trouwens veel minder dan in de tien jaar daarvoor, aan je denken. Jeugd, dat was het allemaal zeker, maar ik krijg het nog lang niet over mijn hart om er in jouw geval (ons geval?) ‘zonde’ achteraan te plakken. Geef me nog een jaar of vijf. En dan nog, Koen. Er zijn zondiger dingen des levens dan een plakboek bijhouden en ervan overtuigd zijn dat ik ooit de moeder van je eerstgeborene (en alles daarna!) zou worden.

Het heeft ooit niet veel gescheeld, ware het niet dat het lot het anders wilde. Toen jij je ding deed op een podium in Middelkerke tijdens ÈÈn of andere vedettenparade zat ik op een harde stoel in het publiek te kermen van de zenuwbuikpijn, na een lange dag wachten op ons moment. De avonden ervoor had het nog zo mooi geleken: jij en ik in ÈÈn ruimte, en jij zou zingen en ik mee, over dansen om een uur of zeeeejven, ongegeneeheeerd, en als ik dan ooit, ongelukkiglijk, buikpijn zou krijgen zou je me uit het publiek halen en vragen of ik de tekst van Anne kende, en dat deed ik, en dan zouden we zingen, samen tegen de sterren op, Koen. Je zult me wel niet gevonden hebben toen, er was dan ook veel volk en het was donker in de zaal. Je had felle spots in je ogen en ik zat helemaal achteraan, samen met mijn moeder die vroeg of ik wel in orde was. Of ik naar huis wilde. Tuurlijk niet, je zou me vast elk moment naar voor roepen. Maar je zag me niet, Koen, en dus zijn we toch maar naar huis gegaan. Misschien had mijn vader toch gelijk toen hij zei dat Clouseau nooit lang zou meegaan, dat het iets tijdelijks was en dat je het een beetje hoog in je bol begon te krijgen door al die aandacht. En dat je nu ook weer niet zo goed kon zingen. Of misschien had je me gewoon echt niet zien zitten.

Ik bleef plichtsgetrouw mijn plakboek aanvullen (ÈÈn keer zelfs met een heus Clouseaupakket vol uit tijdschriften geknipte fotootjes die ik op de rommelmarkt in mijn wijk had weten te scoren voor 15 belgische frank) en ik onderging hoe je af en toe werd gesignaleerd met ÈÈn of andere blonde drelle, ik vergaf je zelfs je stomme horrorfilm en ik verdedigde je toen mensen begonnen rond te bazuinen dat je een slechte acteur was. Jij, Koen Wauters, was goed in alles dat je deed.

Een paar maanden later zat ik huilend aan de salontafel. Mijn vader had echt gelijk gehad over dat stoppen, en voor mij hoefde dat nu ook weer niet. ‘Stoppen op je hoogtepunt’, wat was dat nu voor zever, Koen? Jullie konden nog jaren mee, en oke, die tweede cassette was echt niet veel soeps, maar wilde dat dan niet net zeggen dat jullie zouden stoppen op een dieptepunt? En wat het dan ook wilde zeggen, het was een grote, gigantische vergissing, waarvoor ik mezelf in slaap heb gehuild. De volgende morgen, op twee april, bleek dat het een zieke zieke aprilgrap was geweest. Nooit zou ik het VTM-nieuws nog met dezelfde ogen bekijken, maar jou, jou vergaf ik het na een paar dagen alweer. Maar je kon het vanaf dat moment wel op je buik schrijven dat je de naam van onze eerstgeborene zou mogen kiezen. Op de ÈÈn of andere manier was je daarvoor een stap tever gegaan, Koen Wauters!

Vorig jaar heb ik je nog eens teruggezien, jij stond in het midden van het sportpaleis en ik zat zonder buikpijn in de zaal. Ik zong helemaal met je mee, maar dat kun je onmogelijk hebben gehoord want ik zong enkel in mijn hoofd. Ik vond het een beetje makkelijk en marginaal om luidop mee te zingen met een duizenden mensen die waarschijnlijk nooit hebben zitten huilen van 1 tot 2 april, dat bewuste, triestige triestige jaar. Het was mooi ja, en toen je domino zong zag ik je plots weer staan op het podium van tien om te zien met die junkielook waar ik me destijds zoveel zorgen om heb gemaakt. In dezelfde periode dat jij je cowboybotten en lange zwarte jas opgaf gaf ik de hoop op om samen met jou op de cover van de Story te staan met ons eerste kind. Ik las onlangs dat je er nog niet aan denkt om foto’s van dat eerste kind aan de bladen te verkopen. Misschien was het dan toch niet zo verkeerd om me in Middelkerke over het hoofd te zien: het had toch nooit echt gevlot tussen ons, Koen, en ik mag er niet aan denken dat je samen met je broer (die je Keune noemt, in godsnaam, Koen) over mijn buik zou zitten gibbegabberen tijdens idool2004.

Het ga je goed!

Kelly

PS: je laatste nummers stellen me steevast teleur. Ik dacht: ik zeg het even.

Reacties

 1. ishku

  En er is helemaal niets verkeerd met ‘Vanbinnen’.. :)
  Ik vind Koen Wauters trouwens fantastisch in die clip.. ’t is alleen Kris Wauters die mij met zijn wenkbrauwgedoe helemaal opgejaagd voor de TV doet zitten, wachtend om de rest van mijn gezin er op te wijzen dat Kris weeral zijn wenkbrauwen optrekt, godverdomme. Zo..

 2. belle

  hoi, ik ben voor iemand op zoek naar het juiste e-mail adres, het adres of telefoonummer van Kris Wauters. Kan iemand mij dat bezorgen a.u.b.
  Alvast bedankt
  Belle

 3. leenneke

  helaba’kes,
  kan iemand me helpen aan het e-mail adres of telefoonnummer van kris wauters?? PLZ
  greetz…

 4. rudy

  ik had graag het e mail gehad van wouters koen,ik wil hem een bijzondere vraag stellen,zeg hem ook maar ,dat ik het gevraagd heb aan kobe,hij zal wel weten wie ik bedoel,groeten rudy ik heb gekeken op de fanclub website,maar niets gevonden

 5. laura

  wat is je adres mijn broer moe via de school een brief naar u sturen

  groetjes laura

  (ps stuur zo snel terug hij moet morgen vrijdag die brief sturen)

 6. Mastertuner

  Heey Koen,

  wij moeten voor school een brief sturen naar iemand en ik had zo aan jou gedacht maar ik weet niet waar ik je adres,e-mailadres kon vinden dus…
  bij deze vraag ik : zou ik a.u.b. jouw
  (e-mail)adres mogen hebben

  alvast bedankt

  Mastertuner :D

 7. tessa

  hey,
  ik zou graag het e-mail adres hebben van koen wauters als dat kan ik zou hem eens een belangrijke vraag willen stellen!

  vele groetjes tessa -xxx-

 8. Liesetje

  haaay, ik zou graag het adres of e-mailadres van Koen Wauters ontvangen, k’moe hem iets belangrijks vragen!!! Help me, plz!!! -x-x-x- <3

 9. Leonie

  hj

  wil je mij het emailadres van Koen Wauters eens doormailen.
  Ik moet hem iets vragen???
  koentje is de maxxxx supr..

  dadatjes
  leonietjeuh

 10. christel

  Beste, Koen ik had een speciaal verzoek aan u willen vragen, mijn stiefzoon word op 27 oktober 30 jaar, hij heeft de het laatste jaar nogal wat tegenslag gehad. Hij is geg van autos, nu was mijn vraag of jij soms de mogenlijkheid ziet met hem in zolder eens op het circuit te willen rijden.Dat zou hij nooit in zijn leven nog vergeten als dat moest kunnen.Wil je mij indien mogenlijk iets willen laten weten. Alvast bedankt
  groetjes Christel

 11. jaimy

  hey koen,
  mijn zus is al zeker 10jaar een dikke fan van jullie. ze trouwt op 7 juni 2008 ; als groote verassingscadeau had ik aan jullie gedacht.
  zouden jullie dan niet even willen afkomen of een liedje zingen????

  ik zou graag een reactie krijgen
  (plaese; mijn zus is alles voor mij!!!!)
  en dat zal ze nooit vergeten.

 12. sofie

  beste koen
  ik zou je om eens gunst willen vragen:zondag 9 december treed je op in het sportpaleis en ons gezin komt kijke mijn ma is een enorme fan van je en verjaard op 9 december dus als je er eens aan wilt denke ofzo stuur iets terug
  groetjes x

 13. Whitney

  Hallo x

  Kwou iets komn vragen ^^
  Men Tante Verjaard Op 22December
  &&
  Ze Gaat Naar Een Concert Van U In Et Sport Paleis
  In Antwerpen ,,
  Graag Wou ‘k u Vrage Om Haar Is Te Feliciteren
  Ofsu ,,
  Ze Is Egt Ne Grote Fann Van Uu
  Dus Wil Jhe Mij Iets Late Wete op Men Email Adres ” BabiiGiirll@hotmail.com
  Danku et Zou Een Geweldig Verjaardags Kado Voor Haar Zyn x

  Groetjj’s Whitney

 14. Sofie

  Hej koen&kris ,Ik wil jullie zeggen , jullie zijn fantastisch !
  ik ben een grote fan van jullie .
  Hebben julie een email adres ?
  Mag ik het aub. hebben ?
  Alvast Bedankt .
  Jullie Grootste Fan ,, Sofie

 15. Elena

  Weet iemand nog welke liedje Kris Wauters alleen heeft gezongen tijdens Clouseau In’t Lang?
  Hij speelde het vlak na de pauze, hij zong en speelde piano…?

  Bedankt!

 16. koen heb je nog ouden overal zo ales je draged bijdakar doe je die weg voor een prijsje we volgen elk jaar dakar spijtig dat het niet door gaat groeten van erwin en stefan

 17. haest ashley

  hallo koen,ik ben ashley.ik ben een hele grote fan!!!ik ben ook naar het optreden van clouseau 20 gaan kijken.Het was supergoed!!!Geven jullie dit jaar weer een show,ik hoop van wel.

  groetjes ashley

 18. haest ashley

  hallo koen,ik ben ashley.ik ben een hele grote fan!!!ik ben ook naar het optreden van clouseau 20 gaan kijken.Het was supergoed!!!Geven jullie dit jaar weer een show,ik hoop van wel.

  groetjes ashley

 19. niels

  Ik woon in Keerbergen, en naar verluid zou koen wouters verhuizen naar Keerbergen. Naar het schijnt vlak aan Restaurant The White House….

 20. stef vanschoenwinkel

  Beste Koen ik luister graag naar jou.
  Kun je een poster op stuuren met je handtekeniner op A.U.B.
  Naar Ginderoverstraat 108 België 3590 Diepenbeek.
  ikhoop dat je het leest.
  Van Stef

 21. stef vanschoenwinkel

  Beste Koen ik luister graag naar jou.
  Kun je een poster op stuuren met je handtekeniner op A.U.B.
  Naar Ginderoverstraat 108 België 3590 Diepenbeek.
  ikhoop dat je het leest.
  Van Stef

 22. stef vanschoenwinkel

  Beste Koen ik luister graag naar jou.
  Kun je een poster op stuuren met je handtekeniner op A.U.B.
  Naar Ginderoverstraat 108 België 3590 Diepenbeek.
  ikhoop dat je het leest.
  Van Stef

 23. Donny

  Beste Koen , ik ga in mei trouwen en zou graag in een rood kostuum trouwen
  net zoals uw optreden toen in sportpaleis , kan je mij aub de leverancier
  of winkel bezorgen waar u het kostuum incl hemd en schoenen gevonden hebt ,
  en wat dit ongeveer kost ?
  ALvast bedankt , mvg Donny

 24. Amina

  Hei,Koen ik ben een enorme fan van clouseau en ik kom reeds al 3 jaar kijken naar jullie optredens ik zing altijd uit volle borst mee dit jaar vond ik het optreden echt fantastisch we zaten vlak voor het podium er was ook nog een vriedin van mij mee.ik verlang al wanneer jullie nieuwe cd uit is.Maar nu is mijn vraag kun je je adres doorgeven of als je het niet wil doorgeven misschien dan je e-mail adres.PS je hebt zo’n schattige kindjes!!

 25. luc verdurmen

  Beste koen op (vrijdag) 11/12/09 komen mijn vriendin en ik naar uw optreden in het sportpaleis; mijn vriendin verjaard die dag zou het mogelijk zijn om dit eens af te roepen aub haar naam is nadine Janssens, ze wordt die dag 55 jaar ze ziet er fantastisch uit, en het is haar innige wens om eens op die dag een vermelding te krijgen of nog beter een kus van haar idool, ik weet dat je zo veel verzoeken krijgt maar ik denk dat dit wel héél belangrijk is, ik hoop op een positief resultaat. mvg. luc.

 26. Esther

  Dag kris,

  Wij zijn leerlingen en willen u graag interviewen voor een eigen tijdschrift te maken.
  Zou u aub naar mijn adres uw echte emailadres willen sturen,

  mvg de leerlingen

 27. Emma

  Zou ik je email mogen Koen ik ben grote fan en wil domino eens live voor mijn neus horen maar als het mogelijk is vrienden worden ik hoop dat je dut leest ik ben namelijk heel jong.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>