Bruin-beige winter

Rampzalig, dat was het! Zeker veertig t-shirtjes telde ik, en drie wintertruien. Twee lelijke en ÈÈn redelijke, maar die paste dan weer bij geen enkele van mijn broeken (die ook al niet meer enorm dikgezaaid zijn). Voor onze nieuwe kleerkast voltrok zich een kleine depressie in mijn hoofd. Terwijl de supermarkten zich beginnen te vullen met marsepein en sinterklaaschocolade heeft mijn kleerkast er nog geen idee van hoe koud het soms al kan zijn.

Met een beteuterde blik en een trui die uit de mode is verscheen ik vanmorgen aan de ontbijttafel. Ik had dringend nieuwe kleren nodig. Maar dan ook echt heeeeel dringend. Youri ook, zo bleek. ‘Het probleem is dat ik weer nergens iets ga vinden dat ik leuk vind’ sprak ik nog beteurerder. ‘Dan heb jij een tamelijk groot probleem’ zei Youri, en gelijk had hij. Er zijn namelijk maar heel weinig kleren die ik leuk vind, en als ik ze dan leuk vind dan hebben ze ze enkel in maatje 32 of XS, en daar past mijn pols nog niet eens in. Niet dat ik zo’n gigantische polsen heb, maar XS, dat is toch echt wel smal.

Het werd Rijsel. Het werd winkels binnenstappen en al na een halve seconde ‘beige’ zuchten en met onze ogen rollen, om dan weer buiten te stappen. Beige kleren moeten ze afschaffen, want beige kleren zijn lelijk en saai. In een andere winkel was de hoofdkleur bruin. Ik haat bruin. Winkelen in een bruine omgeving maakt mij simpelweg triest. En dan, plots, vonden we een winkel naar ons hart. Leuke kleurtjes, hippe topjes en truien, en pashokjes die vermomd waren in surfplanken. Dat kon niet anders dan goed zijn!
Ik verzamelde een paar leuke dingen en ÈÈn opperleuke trui en na een kwartier aanschuiven mocht ik beseffen in het paskotje dat mijn borsten simpelweg niet onder de noemer ‘medium’ vallen en dat een poging om dat te vergeten ervoor zorgt dat om het even welk logo wordt uitgerokken. Dan maar geen kleurrijk hip truitje.

Na nog twintig winkels te hebben afgelopen vreesden we dat het een trip voor niks zou worden: alles is deze winter weer even saai en kleurloos als vorige winter, en de winter daarvoor. In de wachtrijen van de H&M zagen we hoe iedere vrouw ook dit jaar weer voor de combinatie bruinwitbeige gaat. En ze leken er met zijn allen nog gelukkig mee ook.

Op de valreep kwam het toch nog goed met het winkelnamiddagje: mijn kleerkast is een zwarte en een zuurstokroze trui met strepen rijker. Het leven is niet makkelijk als je er liever uitziet als een aardbeiensnoepje dan als een werther’s echte.

Reacties

  1. malder

    ” Het leven is niet makkelijk als je er liever uitziet als een aardbeiensnoepje dan als een werther’s echte.”

    FAN-TAS-TISCH

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>