Lilith en de creek

dawson.jpg

Ik snapte hem zo, o wat snapte ik hem elke zaterdagnamiddag weer. En haar, ja, haar snapte ik ook, hoe ze zich voelde enzo en dat het toch allemaal zo verschrikkelijk moeilijk en hartverscheurend was, alles gewoon! Hij had een kamer met een raam waar zij al jaren doorheen kwam gekropen. Dat was normaal, want in Amerika ben je pas echt iemand’s beste vriendin als je door het raam naar binnen mag kruipen. Plots stond ze er dan gewoon, en dan moest hij lachen en dan rollebolden ze eens goed over zijn bed, zoals goede vrienden dat doen, en soms deden ze zelfs alsof ze vochten, haha! En toen werden ze een beetje verliefd en rolden hun gevoelens mee over zijn bed. Toen werd het dus moeilijk.

Ik woonde dan wel niet in zijn Creek, maar ik rolde gewoon mee over dat bed, en als zij in de war was was ik het ook, en als hij haar niet snapte dan snapte ik haar wel, want ik was Joey. Niet echt natuurlijk, want Joey was gewoon een bloedmooie actrice, en ik had ook nooit echt verliefd kunnen worden op die paptote van een Dawson, maar ik was Joey omdat ik het op die eigenste zaterdagnamiddagen ook allemaal aan het meemaken was. In die tijd was ik verliefd op mijn bovenstebestevriendvanheeldewereldenomstreken van in die tijd, en tussen Joey en ik klikte het gewoon, op die manier.

Joey Potter en ik, wij hadden heel boeiende gesprekken kunnen voeren waar we beiden heel veel aan zouden hebben gehad. Over dat hij het maar niet zag, en dat er zoveel, ja echt veel te veel, kapot zou kunnen gaan als het niet wederzijds zou zijn, en die vriendschap! Wat in godsnaam met die bovenste beste vriendschap?! Zouden we dan gezegd hebben terwijl we onze mijmerende blikken over de creek zouden hebben geworpen, begeleid door een strijker of zeven.

In tussentijd nam ik genoegen met gewoon keihard meehuilen. Samen met mijn moeder, die het ook allemaal veel te oneerlijk vond, die zaakjes in de Creek. Want Joey was niet alleen verliefd op haar beste vriend, haar moeder was ook nog eens dood en haar vader zat in de gevangenis. En alsof het nog niet erg genoeg was speelden ze daar ook nog eens hartverscheurdend ballads overheen, genre ‘Teeeell meeee, that we beloooong together’ enzo. Huilen met de pet op, dat was het.

Dat bedacht ik me dus allemaal toen ik net in de Free Record Shop met drie DVD-boxen in mijn handen stond. ‘Dawson’s Creek, the whole first, second en third season’. Ik keek smeltend naar Youri. Youri keek schouderophalend terug. De hele essentie van deze boxen speelde zich gewoon af, daar in de Free Record Shop. Jongens zijn gewoon stom, en gevoelloos!

Reacties

 1. *Heeft ook alle drie de DVDboxen*

  Ik jankte ook, samen met mijn moeder. No need to tell met welk personage ik me kon spiegelen. :)

 2. Koen

  Een spreekwoord zegt: “vriendschap tussen man en vrouw bestaat niet zonder dat of a)der iets geweest is of b)minstens 1 van de 2 het wel zou zien zitten dat er iets meer komt.

  Wat vinden jullie daar van ?

 3. T

  damn, Dawson’s Creek… heb mij wel altijd afgevraagd hoe pubers zo’n lange zinnen met zoveel levensbeschouwelijke vragen kunnen declameren… echt natuurlijk is het allemaal niet hÈ :-)

 4. Zeg, stuur uwe Youti ne keer een weekendje op vakantie, dan trek ik een weekend bij u in en laten we ons een volledig weekend gaan met een grote voorraad zakdoeken.

  Dawson’s Creek… waar is de tijd… En ja, het zal wel een meidending zijn zeker?

 5. tomadde

  *bloos*

  Ik had alle sympathie voor Dawson, ook al heeft een zeemtote, en de stomste naam voor een Amerikaan … en ik heb ook nooit begrepen waarom niet ! Damn Joey !

 6. Vond dat een goed programma, maar tegen het einde begonnen die eindeloze discussies en poging tot psy analyse toch zwaar mijn keel uit te hangen… het luchtige was eruit!

 7. En toch heeft Pacey lekker met zijn lerares Frans gevost ! Doe hem d·t maar eens na…

  (Jaja, ik beken, ik wou altijd Pacey zijn…)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>