Oude mensen zijn niet hip

bakkaart.jpg

Vorige week kreeg ik een telefoontje. Of ik even naar de bank kon komen. Ik ben onlangs vijfentwintig geworden en dan moet mijn jongerenrekening omgeschakeld worden naar een betalende variant. Aangezien iedereen ooit vijfentwintig moet worden vond ik dat geen probleem.

Vandaag ging ik terug naar de bank om een nieuwe visakaart op te halen. Ik gaf mijn kaart af en na even zoeken vond de mevrouw 3 enveloppen. “Kan je ook eens je bankkaart geven?” vroeg ze. Ik haalde mijn flashy doorzichtige kaart boven en schoof hem onder het raampje. “Je krijgt ook een nieuwe bankkaart,” zei ze vrolijk. “Ah, die doorzichtige kaarten zijn enkel voor jongeren?“. De uitdrukking op mijn gezicht, als een kind dat zijn speelgoed moet afgeven, moet duidelijk geweest zijn. “ja, zei ze verontschuldigend.”

In de derde enveloppe zat wat ik vermoedde. Ook lilith moet haar flashy kaart inruilen voor een saaie oudemensenkaart. Had ze maar niet zo dom moeten zijn om een rekening te openen met een oude, onhippe man.

Reacties

 1. J‡‡‡‡, daar heb ik ook moeite mee gehad hoor… mijn metgezel tijdens de jeugd moeten afgeven voor de officiele bewijsstelling dat de bank vind dat j e een volwassene bent!

 2. ishku

  Maar.. je hebt ze mogen houden?
  Je kan ze toch nog steeds in je portefeuille steken voor de schone schijn? Nee?

 3. tomadde

  Ik haatte het … het was zo’n signaal van : en nu is je jeugd Ècht wel voorbij !

  Wacht maar tot je je eerste rekeningen krijgt voor verrichtingen enzo …Het is allemaal niet meer gratis …

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>