
Salmi-wat? Salmiak. Het scheen lekker te zijn. Toch volgens merel en kim, niet toevallig twee van mijn favoriete nederlandse blogsters. Het scheen ook een beetje vies te zijn. En nederlands, geloof ik.
Vandaag heb ik er een zakje van gevonden in de Hema, en het is lekkerrr! Zout en droppig, en o zo webloghip.
oh bah! van alle ’typisch Nederlandse’ dingen vind ik deze toch het minst lekker. maar smakelijk ;)
Salmiak is inderdaad lekker, hoewel het al eeuwen geleden is dat ik het geproefd heb. Maar ik heb er vroeger lollie’s van gehad. Die bruine. Denk toch dat dat salmiak was.
jep is salmiak,
salmiak is lekkerrrr!
Ziet er maar jukkie uit. :s
ik ben op zoek naar salmiak poeder kan iemand mij voorthelpen ?
Een ouderwetse (bruine) drogisterij heeft het vaak wel. In het centrum van Den Haag, op de Groenmarkt is er zo een. Ik spreek hier over puur salmiakzout in de witte vorm. Zelf gebruik ik het om wit-zwart-poeder wat pittiger te maken. Het kost een paar Euro’s per ons.
Hey,
Ik kwam hier uit bij uw blog toen ik op zoek was naar salmiak;wat het was?
En dit is wat ik er daarna over vond;
E510 ammoniumchloride=salmiak
Salmiak is eigenlijk een afvalstof van de scheikundige industrie.
Zo wordt o.a. bij de produktie van soda ammoniumchloride gevormd.
Ammoniumchloride is een aroma met maar één toepassing: Het wordt alleen gebruikt in “salmiak” een stof die nog steeds als een soort snoeppoeder in de handel is.
Daartoe wordt ammoniumchloride gemengd met suiker en zoethout en soms nog andere aroma’s en smaakstoffen.
Ik wou je dit even mededelen,k vind het al plots zo lekker niet meer…
Groetjes Samanta