Seksshops

‘Naar de nederlandse kust rijden. En seksshops bezoeken!’

Voor het eerst sinds ik begonnen was met het opsommen van mijn lijstje hield ik even stil. Ik had seksshops gezegd. Als een ware vrijgevochten vrouw. Zo. Iemand koffie?
Nog geen halve seconde later maakte mijn hart een geschrokken paniekbonsje. Waarom had ik in godsnaam seksshops gezegd? Hoe had ik hem daarbij aangekeken? Had ik de r in nederlandse niet te krols laten rollen? Hij verdacht me vast nu al van het vermommen van kinky signalen in een lijstje met mogelijke vakantietripjes.

‘Plan B! Wat is plan B?!’ stuiterde het door mijn hoofd, maar eens het hek van de dam dient men volwassen om te springen met geschifte situaties als deze, en dus bleef het tussen ons nog een paar seconden stil. Ik plukte een pluisje weg van mijn trui en ik keek hem aan alsof ik net had gezegd dat het waarschijnlijk zou gaan regenen. In de verte ontwaarde ik een lichte beweging van zijn wenkbrauw, en toen opende hij zijn mond. ‘En als we tijd over hebben kunnen we ook nog naar die nieuwe film met AmÈlie Poulain’ sprak hij kalm. Opgelucht glimlachten wij naar elkander.

Terwijl we door de nederlandse winkelstraat liepen en elkaar houten klompen aanwezen leek het hele seksshopvoorval enkel nog een verre, vage droom. Af en toe passeerden we een etalage gevuld met wereldse attributen, en af en toe maakte ik er zelfs een opmerking over. Ik overwoog een stomme, maar koos een neutrale:‘Haha, erotiek!’ zei ik tot mijn levensgezel. Meer moest dat niet zijn en de namiddag leek zich op een knusse wollige manier voor ons uit te strekken.

En dan plotseling ineens! Ik deed alsof ik er niet naar keek. Maar ik keek natuurlijk toch. Voor onze neus openbaarde zich een waarachtige seksshop met geopende deur. Terwijl ik onopvallend naar binnen keek deed ik alsof ik naar iets anders keek. ‘De straatnaambordjes zijn hier ook al anders’ merkte ik op. ‘Hmm’ antwoordde Youri, en terwijl hij het straatnaambordje onder ogen nam gluurde ik van ver naar een hoop tijdschriften en recht in de ogen van een rondborstige bordkartonnen blondine. Door de winkel liepen mensen. ‘We hebben nog geen seksshop bezocht, en dat terwijl we in Sluis zijn en al’ zei ik alsof ik een goed grapje vertelde. En ik gooide er meteen een veelbelovende glimlach achteraan.

*wordt vervolgd*

Reacties

  1. cms

    allez, enna veel dralen en vage verwijzingen zijn jullie toch binnen geweest?
    ik ben nog nooit naar Nausicaa geweest of cap-gris-nez (snifferdesnotterdesnuit-letterlik wnat ik ben snipverkouden)…mooie foto’s trouwens! ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>