London baby!

london.jpg

Je kan er gadgets kopen, die je hier maar zelden vindt. Je kan er langs de Thames lopen, je haar los in de wind. (als je al zo lang rookt als ik is het opvallend makkelijk om een overtuigende Kris Debruyne neer te zetten in een blogpost) Toen wij vorig jaar het geluk hadden om drie dagen in London rond te lopen kwamen we niet alleen terug met een kazillion kerstcadeautjes (die zo leuk waren dat we niet konden wachten tot kerst om ze uit te delen), we werden ook nog eens tot over onze oren verliefd. Niet op een historisch gebouw en ook niet op een bepaald stadsdeel ofzo, maar op een winkel.

Bij onze eerste stappen in het heiligdom dat Hamley’s heet werden mijn levensgezel en ik zo goed als gek. Overal hopen speelgoed, vier verdiepingen vol, en overal mocht je het uitproberen. Dus racete ik met een geel autootje dat helemaal ondersteboven draaide als je ermee tegen de muur reed, probeerde ik een vliegende ufo op te vangen en stond ik verbaasd te kijken naar een goochelaar die trucjes deed met muntjes. In de nok van de winkel hing een gigantische groene hulk, en als je braaf was mocht je op de derde verdieping bij de kerstman op schoot.

Dat en het feit dat we niet kunnen wachten om in deze winkel een jaarvoorraad aan amerikaans en japans snoepgoed in te slaan, trok ons over de streep. Volgende week gaan we met de bus een dagje naar het walhalla van de shopaholic. Want wees eens allen eerlijk: bestaat er een leuker kerstcadeau dan te mogen eten in de Pret a Manger? Wij dachten het echt niet.

Reacties

  1. De eerste keer dat ik Hamleys binnenstapte waande me ik me ook in een droomwereld. Tot je Toys-R-Us binnenstapt op Times Square en je daar het indoor reuzen rad van zo’n 20 meter hoog ziet of de levensgrote T-Rex… dan valt je mond meteen open en ben je Hamleys in een wip vergeten…

    Hier kan je alvast een beetje virtueel rondkijken http://www.virtualnyc.info/panopages/timesquare/

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>