Smaakswitch

Eigenlijk is het gewoon helemaal niet eerlijk. Ik zou best eens net als Youri met een vieze blik naar een bord overheerlijk eten willen staan kijken, in plaats van er gewoon heel gemotiveerd en verlekkerd mijn vork in te prikken. ‘Lust ik niet’ zeggen en gewoon helemaal niet proeven. Maar ik lust veel dingen, dus is het meestal geen optie.

En alsof dat nog niet genoeg was is er iets heel verontrustends aan het gebeuren met mijn smaakpapillen: sinds een drietal weken lust ik plots ook een hoop dingen die ik al heel mijn leven afschuwelijk vond, of gewoon helemaal niet lekker. En ik lust ze niet alleen, ik vind ze nog eens verslavend ook..
Als daar zijn:

* vleessla
* olijven (groene, zwarte, met look of paprika, ik speel ze allemaal binnen)
* pizza (het kon gewoon niet uitblijven toen ik ging samenwonen met een pizzafreak)
* sandwiches
* (gesmolten) oude kaas
* lasagna

Tot op de dag dat ik hebberig grijp naar augurken met slagroom probeer ik me er geen zorgen over te maken. Kan het dat je smaak eens om de zoveel tijd verandert? En heb jij dat ook?

Reacties

 1. malder

  Iedereen vindt olijven niet lekker omdat anderen zeggen dat ze niet lekker zijn. Zelf oordelen is dan ook de boodschap!

  Ik eet al een tijdje weer americain preparÈ, terwijl ik dat vroeger redelijk walgelijk vond. Spruiten speel ik ook naar binnen, vroeger nooit. Eigenlijk eet ik gewoon alles. :|

 2. Absoluut, smaken veranderen heel snel.
  Olijven waren vroeger absoluut not done bij mij, maar sinds een tijdje lust ik de ongelooflijk pikante versie wel. En misschien heb je je gewoon al die tijd wijsgemaakt dat je iets niet lust, tot je eens een lekker klaargemaakt gerecht proeft.

 3. ishku

  Ik heb er vorige week nog met mijn moeder over gepraat. Dat ik geen onherkenbare dingen meer langs de kant smijt en soep met brokken eet. En deze week had ze likeurpralines mee en terwijl ik daar vroeger echt door moest hurlen, eet ik ze nu ‘achter rodde’ op. Ze desinfecteren mijn keel enal.

  Ik ben bijna op het punt gekomen dat ik bijna alles zou eten. Behalve bloedworsten en olijven. Olijven heb ik een shot gegeven, maar dat bevalt me Ècht niet.

  Tot zover, deze onwaarschijnlijk interessante uiteenzetting.

 4. Ik heb zopas gekookte aardappeltjes weten appreciÎren. Correctie: gestoomde pattatjes.

  Olijven en champignons blijf ik echter hartsgrondig haten.

  Now pass me them augurken!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>