Ici Paris XL

‘We moeten nog naar Ici Paris XL’ zei ik, mezelf en Youri een weg sleurend door een stroom vrijdagnamiddagshoppers. Voor ons wandelde een gigantische neger die gekleed was volgens de Von Bikkembergscurve. ***Trui: Von Dutch. Heuptas: Bikkembergs. Broek: Von Dutch. Schoenen: Bikkembergs.*** En hij wandelde niet eens, hij cruisde.

‘Vraag jij je dan ook altijd af welke onderbroek hij draagt?’ wees ik. Neen, dat deed Youri per definitie niet, wat ik kon opmaken uit zijn verbaasde hoofdschudding. Zijn goed recht, hoor. Van mij moet hij niet nadenken over negers en hun ondergoed, integendeel, en even was ik zelfs trots dat hij zo eigenzinnig niet nadacht over negerondergoed. Ik zie Youri graag zoals hij is, en ik heb hem niet gekozen om hem te veranderen. Maar toch.. We zouden zoveel inside fun kunnen beleven als hij eens in de zoveel tijd met een kwinkslag naar een negerkont zou wijzen. En het hoeft niet eens een neger te zijn (ik ben daar gelukkig heel los in) , een notaris of een dakwerker kan ook interessant zijn, mits de juiste context. (kontekst, mahaa!)
Oh, those mental views!

Met het beeld van een negerachterwerk in OF een Von Dutch-boxer, OF een retro Bikkembergs spanÈe onderbroek op mijn netvlies geprojecteerd en met een vage glimlach op mijn lippen stapte ik verward maar tevreden de Ici Paris XL in. We leven per slot van rekening ook maar ÈÈn keer, niewaar?

Aan de kassa stond een rijtje vrouwen aan te schuiven. Ze zagen er stuk voor stuk uit alsof ze zelf een boetiekje hadden en in het dagelijks leven om de tien minuten ‘Kaaaan ik u helpen, ostjeblief?’ naar een opschrikkende klant riepen. Er ging een rilling langs mijn rug. Ik haat mensen die mij in een winkel willen helpen. Ik mag dan wel geen universitair zijn, maar de nobele kunst van het winkelen heb ik al jaren onder de knie, en als ik ooit hulp zou nodig hebben dan enkel in de Gamma of de Brico, noteer het alvast.

Als opgejaagde konijntjes liepen Youri en ik snel door naar achteren, weg van helpende handen, naar een koopjestafel zo far far away als enigzins mogelijk was. Aan desbetreffende koopjestafel begon ik als een gek merken, prijzen en kortingen voor me uit te roepen. EstÈe Lauder, min veertig %, 17,25 euro! Gucci Rush, min 35 %, maar 24,25 euro! Ik graaide een paar dozen samen en wilde net gaan zuchten dat ik niet zou kunnen kiezen op deze manier, te gek allemaal zeg, al die doosjes!

Doosjes dus. Gesloten doosjes, en een blaadje waarop stond dat openen gelijk was aan kopen. ‘Vraag hulp aan een verkoopster’ riep ik panikerend naar Youri. Ik las het af van een A4-tje dat op de koopjestafel lag. In tegenstelling tot wat velen denken ben ik geen tiran in onze relatie ofzo. De verkoopsters stonden met zijn allen far far away af te rekenen met de vrouwen die op verkoopsters leken, en ik wilde gewoon ruiken aan EstÈe Lauder zonder dat iemand mij uitlegde welke ingrediÎnten erin zaten. (‘Ruik die zeste van citroen! Het is… verfrissend! En jong ook.’) Een blik op de rest van de winkel bevestigde mijn vermoeden dat deze Ici Paris XL gewoon suckte: je kon aan geen enkel flesje ruiken zonder de confrontatie met een verkoopster aan te gaan, gewoon!

Een beetje verslagen trok ik een doosje Gucci Rush naar me toe en rook aan de verpakking. ‘Mmmmmm!’ zei ik, want ik rook dus echt iets, waarvan ik oprecht hoopte dat het Gucci was en geen uitgelopen parfum uit een ander flesje. Ik duwde het doosje onder de neus van Youri, die verveeld naar de andere doosjes stond te kijken, en na drie seconden antwoordde dat Gucci Rush naar plastiek rook. Alsof ik het nog niet lastig genoeg had, ja. Met rollende ogen en grote, dramatische passen beende ik de kut-Ici Paris XL uit zonder parfum, wanhopig proberend om het beeld van de negeronderbroek terug op te roepen. De humor bleek er nog eens volledig van af ook, ineens.

Reacties

 1. Lien

  Bleh.. die verkoopsters willen idd altijd helpen als je er niet om vraagt.
  Enne.. negeronderbroeken? *lol*

 2. nd

  spijtig dat te horen, ik werk ook bij ici paris xl, wij willen alleen maar het beste voor onze klanten!! soms is het moeilijk te weten wanneer jullie geholpen willen worden of niet… sorry!!!!

 3. M2m

  Ik werk ook bij Paris Xl, is echt moeilijk hoor, als we niks vragen komen jullie ook reclameren om te helpen. en als we de mensen zelf moeten laten nemen wordt er veel meer gestolen. plus parfum is luxe, toch niks uit een rek nemen zoals in de Carrefour.

 4. Roos

  …ik wil graag geholpen door de verkoopsters….en meestal neem ik de juiste producten mee….

 5. westman

  excuseer,ik werk zelf ook bij Paris xl,en geloof me wij worden opgeleid om met klanten om te gaan,ook al zijn die tegenwoordig,zoals jullie kunnen lezen,nog maar zelden tevreden!

 6. Sharon

  ik wil graag elke maand een boekje van ici paris xl ontvangen thuis met vriendelijke groeten
  sharon

 7. hasna

  hallo iedereen, ik wil heel graag bij ici paris werken. das en job die me heel goed aan sta maar probleem is ik weet ni wat ik er voor moet doen. als iemand me een handje wilt uitleggen voor wat meer informatie zal me heel deugd doen om me te helpen met die stapje :-) groetjes

 8. Leelee

  ik werk niet bij Ici, maar ik weet dat het moeilijk is voor verkoopsters om precies alle behoeftes bij een klant juist in te schatten, iedereen is anders en wil anders behandelt worden. Anderzijds vind ik dat de klanten een beetje meer respect mogen tonen voor de mensen die er werken en de “regels” van de winkel, het is niet zomaar dat die er zijn, daar is altijd wel een goeie reden voor (zoals bijvoorbeeld dingen die gestolen worden zoals M2m aanhaalt, juist door die klanten (dieven) zijn de mensen die in een winkel werken genoodzaakt regels op te stellen en klanten op een bepaalde manier te behandelen!)
  pas je een beetje aan, zo moeilijk is dat toch niet..

  maar, ik moet wel eerlijk toegeven dat ik nog geen enkele keer vriendelijk behandelt ben geweest bij Ici Paris of welke parfumerie dan ook, nog nooit heb ik me daar welkom gevoeld en dat vind ik toch ook wel heel belangrijk. zo blijven mensen komen, mij jaag je alvast weg door dit gedrag. het is dat ik zo verslaafd ben aan Chanel dat ik klant blijf, maar anders nee dankje

 9. westman

  hoi hoi,als je graag bij ici paris xl wil werken is het noodzaak dat je een diploma schoonheidsspecialist bezit en enige verkoopservaring.Aan Leelee,nog nooit vriendelijk behandelt bij paris xl,dan stel ik voor da je volgende keer gewoon bij paris xl hasselt komt winkelen,waar wij écht wel alles doen om jou op je gemak te stellen,en vriendelijk te bedienen.alvast veel groetjes en mss tot binnenkort!

 10. loeki

  ik was laatst in ici paris hasselt en ben daar toch vriendelijk geholpen het enige dat ik aan te merken had was dat de verkoopster de producten niet uit de rekken nam om van dichtbij te bekijken zodat ik van ver moest gokken welk product het was dat ik nodig had

 11. ellen en stephanie

  hejj, mooie site,,
  maar we moete info hebben ovr parfum vn parijs;;
  weet gjj miss iets mrr ovr de parfum drvan??
  merciii..
  xx ellen en stephanie xx

 12. Annique

  Bij mij in de DA word ik er als een soort van vooraanstaande klant behandelt, omdat ik er altijd kom. Ze hebben in 2 jaar ruim 500 euro aan me verdient, haha! In grotere, luxere zaken als Douglas en Ici Paris valt het me op dat de klantenhulp wat minder is. Misschien omdat ze juist met hun dure producten inderdaad op moeten passen voor dieven, en omdat ze meer werkdruk hebben. Verder kom ik amper bij die zaken, dat kan het ook zijn. Ik heb vooralsnog geen negatieve ervaringen met Ici Paris, en ik vind het productenaanbod het beste van allemaal. Het is dat er geen bij ons in de buurt is, anders had ik de DA allang vaarwel gezegd, haha!

 13. Miss K.

  hallo ,

  ik weet niet of ik aan een studenjob zou kunnen graken bij de paris xl … Zou graag weten wat de vereisten zijn , hopelijk kan iemand me verder helpen.

  vriendelijke groetjes
  Missy

 14. Kim

  Heej lillith..

  Lees net je leuke blog. Wat ben jij een zeikwijf zeg!!! Snap je dan niet dat als die afgeprijsde flesjes daar voor het oprapen staan, ze binnen no-time GESTOLEN worden!? Dan kan Ici Paris XL ze net zo goed gratis weggegeven! Daar hoef je geen universitaire opleiding voor te hebben gevolgd!

  By the way, je bent niet eens achtervolgd door verkoopsters; er was enkel een briefje aanwezig dat je hen kon roepen als je iets wilde weten. Je hoefde aleen zelf te vragen of je het zou mogen ruiken. Je had er meteen bij kunnen vermelden dat je geeeeen info wilde over bestanddelen. Maarja, je moest het je zonodig moeilijk maken.

  Ik erger me op mensen zoals jij, die alleen maar kunnen zeiken op verkoopsters. Weet je dat er ook mensen zijn die zeiken als ze níet worden aangesproken? Maarja, daar heb jíj natuurlijk nog nooit van gehoord.

  Veel plezier met shoppen, ik werk zelf bij de Pou Vous en ik hoop dat ik je nooooit tegenkom!

  liefs

 15. kaka

  Hoi,
  Ik werk bij ICI PARIS XL en aan de mensen die zo weinig service gekregen hebben,terrecht dat jullie ontevreden zijn,maar realiseer dat er ongeveer 250 winkels zijn in Benelux en dat je net zoals in bakkers,slagers en andere winkels reuze-grote verschillen hebt tussen winkels van ICI PARIS XL.Eigenlijk ligt de verantwoordelijheid bij de Store-manager en als je de volgende keer ontvreden bent ,vraag dan even naar de vernatwoordelijke en los het op en ga zelf niet lastig en boos buiten,anders is jou dag ook om zeep. Wat dat “waarmee kan ik u helpen?”betreft ,is iets wat we moeten vragen om eerst en vooral mensen met lange vingers duidelijk te maken dat ze gezien zijn;denk maar eens over hoe het voelt als iemand je handtas steelt,zo voelt het als een klant je in je eigen werkplaats probeert te rippen. Trust me,voelt echt niet leuk aan!
  SPECIALE BOODSCHAP aan LILITH: in je boodschap lijkt het me een beetje ,dat je moeite hebt met mensen in de verkoop,zeker dan bij ICI PARIS XL. Probeer jij maar eens 2560 verschillende produkten uit elkaar te houden. Mensen moeten zich op hun werkplaats aan bepaalde regels houden net zoals jij! Respect en een minder hotaine houding zouden sommige klanten best eens kopen in een potje want dat hebben we nog niet in staaltjes!!

  een zeer tevreden werknemer van ICI PARIS XL

 16. Sharon

  dag allen, ik ben een studente van het Flanders Business School te antwerpen ( http://www.fbs.ac ) en zou jullie experts graag willen vragen voor wat hulp. In mijn onderzoek tracht ik als oefening een financiele analyse te maken en uit mijn onderzoek heb ik de volgende aantallen bekomen. ik zou graag weten of dit een realistische benadering is .

  Als we kijken naar de gezichtscrèmes die tussen de 100 euros en 200 euros kosten, worden er gemiddeld 40 potjes per dag per ici paris xl winkel verkocht.

  Als we kijken naar de gezichtscrèmes die tussen de 201 euros en 400 euros kosten, worden er gemiddeld 30 potjes per dag per ici paris xl winkel verkocht.

  Als we kijken naar de gezichtscrèmes die tussen de 401 euros en 600 euros kosten, worden er gemiddeld 15 potjes per dag per ici paris xl winkel verkocht.

  is dit volgens jullie een goede schatting? Graag had ik jullie advies hieromtrent willen vragen.

  Alvast enorm bedankt voor jullie vakkundige expertise !!

  Sharon

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>