Lilith poneert een exit poll-stelling

clouseau.jpg

Ik wilde jullie er eerst aaaalles over vertellen. Echt alles. Alles wat ik me er nog van herinnerde en wat ik gezien had en gevoeld. Maar toen sloeg de twijfel meedogenloos toe, en werd ik geteisterd door slechts ÈÈn vraag: “hoeveel street credibility hou je nog over als je op je weblog gewag maakt van een superleuk optreden van Clouseau, zonder tongue in cheek-ondertoontje?” Hoeveel lezers haken af om hun maatschappijkritisch arendsoog in 2005 elders te gaan zoeken als je beweert dat die Wautersen, die dekselse dekselse Wautersen, dat ze er best mogen wezen? En vooral: zijn dat risico’s die je zomaar neemt, zo vlak voor je in Ter Zake voor schapstuk mag spelen, met de eeuwige roem steeds scherper in het vizier?

Ik heb er slaap voor gelaten, ik kan het jullie gerust vertellen. Maar 2005, dat wordt het jaar van de nieuwe hoop en de openheid. 2005 wordt helemaal uit de kast! ‘Youri’ zei ik, ‘Youri, Youri, Youri…’. Diep weggedoken in het gigantische sportpaleis (dat volgens de mensen op de rij achter ons zelfs nog groter was dan de Ethiashal in Hasselt!) slurpte ik van een flesje cola light ter waarde van wel honderd oude belgische franken (lest we forget), waaruit de bubbels zo goed als verdwenen waren. ‘Youri’ sprak ik terwijl Koen Wauters zijn ass shakete op een loopbrug en mij helemaal inpakte met ingestudeerde spontaniteiten, ‘Als er na dit optreden een exit-poll wordt gehouden is Koen Wauters morgen eerste minister.’ Youri knikte geamuseerd terwijl we beiden een blik wierpen op een uitzinnig 17000-koppig publiek met maar ÈÈn missie: alles doen wat Koen Wauters hen gebood.

Er werd gezongen en gedanst, er werd gezwaaid met fluorescerende blauwe lichtjes ter waarde van tien euro en half en onze kritische arendsogen begaven het: dit was gewoon heel erg leuk. Punt. En opeens maakte het niets meer uit dat we ons wekelijks hebben geÎrgerd aan het spelletje ‘Koen en Kris presenteren idool en nemen de verkeerde trap doordat ze teveel met hun wenkbrauwen bewegen’. Het was allemaal vergeven en vergeten toen de kune en de wiete een metal-versie van ‘Fiets’ neerzetten en het dak bijna van het paleis ging. Ik keek achter me en zag hoe een limburgse mevrouw samen met mij besliste dat Koen Wauters het toch geen twee keer zou moeten vragen.

Maar aangezien ik vind dat de wederopflakkering van mijn liefde voor de Koen niet het belangrijkste nieuws van de jaarwende mag zijn: ik ben gestopt met roken. Ik, lilith van talesfromthecrib, ben naast al het voorgaande ook nog eens een burgertrut geworden. Next stop: valse nagels.

Reacties

 1. lilith

  @ Scoopy: wij hebben onze flesjes gehaald in de toiletten, waar het tenminste halve liters waren ipv die kleintjes.

  En uhuh, hij heeft zijn benenklap-act gedaan, ja. En net daarom zou ik het verschrikkelijk vinden om twee keer te gaan: ik weet diep vanbinnen wel dat er weinig spontane dingen inzitten, maar dat wil niet zeggen dat ik het ook nog eens moet zien en al! :x

  Ow, en mijn niet-zo fan heeft zich ook erg goed geamuseerd, zonder aan de toog te moeten hangen. :k:

 2. Daar ik behoor tot een tap-team van het sportpaleis ( en toogverantwoordelijke in spÈ ) kan ik bevestigen dat deze Wautersiaanse gekte concert in , concert uit voorkomt.
  De niet-zo-fans hangen dan quasi gans de tijd aan de toog bij ons, terwijl vrouwlief ten volle geniet van het concert.

  Je hebt er toch ook wel op gelet dat je niet te veel heupshakes gemaakt hebt. Of te opvallend handgeklap. Want dat zien de mannen van de security niet zo graag. Laat staan de dansbewegingen op de trappen van het grootse paleis.

  Maar als je aan de toog had komen aanschuiven, had je je cola, want nee cola-light hebben we niet, voor maar 2 euro!

  BTW : Heeft Koen weer spontaan zijn benengeklap-act gebracht ?

 3. babotsjka

  Dit jaar geen Clouseau in het sportpaleis voor mij. Ik ben vorig jaar geweest Èn het jaar daarvoor. De eerste keer was formidabel! Vorig jaar kreeg ik een dÈj‡-vu-gevoel, ook al stonden ze dan in het midden. Dus heb ik maar wijslijk besloten om dit jaar te passen en het allereerste concert vol ambiance en kippenvelmomenten te koesteren ;-)

 4. tomadde

  Hey, clouseau is toch al sinds “en dans” helemaal terug ok om ok te vinden zeker ! :-)

  Uw street credibility komt dus zeker niet in het gedrang :k:

 5. Je kan natuurlijk ook gaan voor die nieuwe Koen-verslaving: een reliekschrijn van Koen verborgen in je kleerkast alwaar je bij nacht en ontij kaarsjes en wierook voor brandt. Koen stalken in de supermarkt, de cinema, optredens,… Nooit genoeg handtekeningen en foto’s van hem krijgen. Dat soort zaken.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>