Nachtlectuur

* de CJP-voordelengids 2005, inclusief alle voordeelbons, interviewtjes en opsommingen van concertzalen (twee keer)
* een reclamefolder voor de nieuwe Honda FR-V
* het volledige Clickx Magazine van 9 oktober 2004 (van voor naar achter Èn van links naar rechts!)

Het is pretty amazing hoeveel informatie ik tot mij heb genomen tijdens een slapeloze nacht gevuld met koortserig en misselijk van en naar het toilet slenteren. Zo weet ik nu dat ik al jaren korting had kunnen krijgen in cinema en theaterzaal, had ik voor de dag gekomen met het embleemken van de CJP dat op mijn bankkaart staat. Jammer dat zo’n ontdekking immer in de herfst van je administratieve jeugd moet gebeuren, in het midden van de nacht en op momenten dat je ervan overtuigd bent dat je de volgende dag niet haalt.

En nu ik de morgenstond – wonder boven wonder – wel heb gehaald interesseren ze me plots niet meer, alle voordelen waar ik me vannacht zo krampachtig aan heb vastgeklampt. Bij nader inzien heb ik hoop geput uit een dode mus, want drie euro korting lijkt alleen maar veel als je niks anders meer hebt om voor te leven, zoals ik vannacht, helemaal alleen op het toilet.
CJP is een wederom typisch voorbeeld van een stelletje psychologische oorlogsvoerders dat rijk wordt op de rug van zieke mensen die in al hun ijlen niet meer weten waar in of waar uit. Ja, zo kan ik het dus ook.

Reacties

 1. cms

  slapeloze nachten, zwijg me ervan…ik heb er ook last van , gelukkig iet van misselijkhied maar wel healas de drang om op te staan en me naar de wc met koude bril te slepen…
  whatever…ik heb hier de “da vinci code” liggen…er zijn veel lvoers , aar ook veel haters en lezen in bed heb ik nooit gedaan…hmmm dilemma…

 2. Wat je echt nodig hebt is een bibliotheek kaart. Die voorziet je van gratis literatuur, iets geheel anders dan die lectuur die ondanks je “nee geen reclame” sticker op je brievenbus, toch altijd weer wordt bezorgd (in Borgerhout wel, dus).
  Nee serieus, een bibliotheek-kaart is echt de beste remedie tegen slapeloze nachten. ik kom ze geregeld tegen. En altijd blijkt dat-boek-dat-al-lag te wachten de redding. (of eigenlijk is het ook vaak de oorzaak van die slapeloosheid, maar das een ander punt :))

 3. Oef.
  Per toeval hier terechtgekomen. En wat blijkt? We zijn niet alleen psychologische oorlogsvoerders, we zijn er nog rijk door geworden! En niet in het minste omdat we dat doen op de rug van zieke mensen.
  Het eerste klopt. CJP is het legioen dat blind van ambitie strijdt tot de dood opdat de ‘jeugd van tegenwoordig’ meer, beter geÔnformeerd en goedkoper uit hun kot kunnen komen. Mea culpa.
  Het tweede. Van dat rijk worden. Moest het niet op de rug van de zieke medemens zijn, het zou een mooie oorlogsbuit zijn. En moest het ‘rijk worden’ nog waar zijn, het zou zowat 365 dagen per jaar free party zijn, zonder dresscode en met rivieren van gouden bubbels voor iedereen onder de 26 erbovenop! Reality bites.
  Mijn grootmoeder zei me altijd; “het verschil tussen drie euro hebben en drie euro niet hebben is zes euro.” Tja, psychologische oorlogsvoering zal van alle tijden zijn zeker?
  En ja, je had nog beter en eerder op de hoogte kunnen zijn van die massa aan voordelen en free tix. Moesten we ooit rijk genoeg worden, het staat op nummer 1 van ons prioriteitenlijstje ;-)

  Ik wens je in elk geval heel wat slapeloze nachten toe, maar dan wel van het fijnere soort. Van het soort dat tot zonsopgang gevuld is met activiteiten die wij voor jou goedkoper of gratis proberen te maken. Van het S.M.A.K. tot de CultureClub, van Van Gogh tot Playstation. En alles wat daarvoor, tussen en na komt. Check anders http://www.cjp.be eens.

  Blijven schrijven!
  PS: en Liesbet, keep standing tall.

  Met vriendelijke groeten,

  Maarten Denys
  Hoofdredacteur CJP Magazine

  maarten.denys@cjp.be
  http://www.cjp.be

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>