Stoppen, she wrote – II

Stoppen met roken is leuwk! Alle vieze asbakken uitkuisen, opblinken en voorgoed opbergen in de keukenkast. Honderden zelfontvreemde aanstekers opdiepen uit jaszakken en ze allemaal samen in de ‘kaarsjes en theelichtjes’-doos gooien. Schluss damit! Je laatste pakje marlboro wegschenken aan je moeder ( oke, oke, voorlaatste pakje marlboro. Maar als ik mijn laatste pakje zomaar weggeef dan krijg ik een paniekaanval van ik zal je daar eens gaan hebben, en dat is genoeg reden om weer te herbeginnen, hoor.) Vertellen tegen mensen dat je zo maar eventjes bent gestopt. Je hoeft niet eens te zeggen waarmee, ze weten het gewoon! Ze zijn geweldig.

Maar dan breekt plots het moment aan waarbij je nog niet had stilgestaan: het moment waarop al je rookattributen zijn weggeborgen en alle lofzangen al weer zijn stilgevallen. Daar zit je dan, gestopt en wel. Rond te kijken enzo. Als een halve wiewie! Want dat is dus het idiote aan stoppen met roken. Dat je jezelf niet kunt belonen met een sigaretje voor al je inspanningen. En wat heb je er dan eigenlijk nog aan?! Niks zeg ik je, helemaal niks! En daarom wil niemand stoppen. DAT IS DE REDEN. En daar mag Volksgezondheid gerust eens iets aan doen, in plaats van geld te steken in al die campagnes om meer van jezelf te gaan houden enzo. Want hoe kan je nu van jezelf houden als je er niet eens eentje op mag roken? Dat de heren professoren daar maar eens bij stilstaan. Want belachelijk, dat is het zeker wel!

Sigaretten sinds 1/01/2005: 0 (z.goed)

Reacties

 1. DCe

  ’t is mij toch gelukt ;)

  Maar het is geen troost zeker als ik zeg dat ik na 4 jaar nog altijd goesting heb :s

  Volhouden! Op zich is het niet zo moeilijk: gewoon niet roken ;)

 2. Prikkel

  Ik stopte een paar maanden geleden om mezelf iets te bewijzen. Dat ik karakter heb ofzo. Vraag me nog regelmatig af of ik dat nu niet genoeg heb bewezen…

 3. NoCTuRNaL

  VOLHOUDEN! WEG MET DIE KANKERSTOKKEN!

  doe het voor jezelf
  doe het voor mij
  doe het voor die arme peuter die anders jou sigarettenrook mee inademt

  zoals al gezegd: hoe moeilijk kan iets-niet-doen nu eigenlijk zijn?

  tel gewoon alle tijd die je normaal op een dag aan roken spendeert op, en ga voor zo lang gewoon eerder slapen, of relaxen in de zetel…

  :-)

 4. M

  Je moet je verslaving gewoon omzetten in een minder schadelijke, zoals chocolade vreten. Daarna zet je die vreselijke gewoonte dan weer om in een verslaving die helemaal niet schadelijk is en die niet opvalt.

  Afkicken is niet moeilijk!

 5. Ik heb de neiging om me vol te proppen als ik nog maar denk aan stoppen. Het probleem met stoppen (met wat dan ook) is het psychologische gedeelte. Ik heb uit goede bron dat als je bv stopt met drugs of sigaretten, dat je lichaam na 12 dagen niet meer afhankelijk is. Maar wel je hoofd. En dat is the hard part, natuurlijk. Je kan het wel!

 6. Ik probeer van mijn Pringles-verslaving af te geraken… Ook niet gemakkelijk en daar zijn GEEN pleisters voor :-(

 7. Ik wens je veel succes!
  Toen ik twee jaar geleden gestopt ben, heb ik een een tijd lang dagelijks 3 euro (of hoeveel kost een pakje sigaretten ook al weer) in een spaarpotje gestoken: na een maand of 4 had ik bijna 400 euro bijeen, waarmee me ik dan een mountainbike gekocht heb. Twee vliegen in ÈÈn klap!
  Beloon jezelf, zuster!

 8. chant

  Alleen niet-rokers kunnen zeggen “gewoon niet doen”. Je moet verslaafd zijn om te weten hoe gvd-moeilijk het is.

  je snapt het: ben ook gestopt. En vind het inderdaad kut, want heb het gevoel dat ik niets mag.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>