burgertrut

‘Kijk’ zeg ik tegen mijn moeder als ik het splinternieuwe begin van mijn Tupperware-collectie op tafel leg. Ik toon haar hoe je de wonderkommetjes hermetisch afsluit, dat er niks van mijn nieuwe snijplank kan afdruppelen omdat hij perfect is gevormd en ik doe voor hoe ik puree zal maken met mijn superbe donkerblauwe pureestamper, eventueel zelfs in mijn Tupperware beslagkom.

Mijn moeder is onder de indruk, of doet toch zeker alsof.
Onverstoorbaar begin ik te vertellen over de maatbeker die ik nog wil, en de messen, en dat ik binnenkort zal bellen naar de tupperware-demonstratrice of ze niet eerder kan komen dan volgend jaar. ‘En je moet zeker komen’ zeg ik, ‘want het is leuk en ze hebben echt wel fantastische dingen! En als je veel koopt krijg ik dan weer sterren, waarmee ik dingen voor niks krijg!’

Net als ik het sterrensysteem wil beginnen uitleggen hoor ik aan de andere kant van de woonkamer hoe mijn vader begint te lachen. En het lijkt op uitlachen, miljaardemilleju! ‘Lilith…’, zegt hij fijntjes, ‘Je beseft toch heel goed dat als je moeder vijf jaar geleden had gezegd dat ze hier een tupperwareparty zou houden, er niemand meer en harder had gelachen dan jij?’
Waarop mijn moeder knikt en de lilith van vijf jaar geleden begint te imiteren: ‘maaaar mama, je gaat d‡‡r toch niet aan meedoen zeker?!’

Somebody slap me!
Hard!

Reacties

 1. severine

  en ik vond het tof dat je erbij was, niet da da hier echt relevant is ma toch…

  Het was echt tof!!

  je schoonzusje
  seefje

 2. ishku

  Ik zie zelf ook niet wat er zo interessant en opwindend is aan plastic potjes die een setje vormen, maar kom. Ik ben dan ook geen huisvrouw.. want dat is wat je bent, lilith.

  EEN HUISVROUW! *aah*

 3. Christina

  lilith

  I’m betting you know English–i know absolutely no Dutch. Maybe you can help me? I have a postcard that i got when i stopped in the Netherlands and it has the word “burgertrut” on it(i got it because i liked the way the card looked). Pleasepleaseplease restore my sanity and tell me what it means.

  thanks, christina

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>