lilith wil een knaloranje trui

jim_carrey8.jpg‘Ik wil blauw haar’, dacht ik.
En: ‘ik wil in een knaloranje trui op een strand zitten!’

Ik heb tranen weggepinkt toen E.T. ziek werd en uiteindelijk afscheid moest nemen van Drew Barrymore. Ik heb gejankt toen Brad Pitt in ‘Legends of the Fall’ zijn Susannah achterliet. Maar dat de film waarom ik het hardste zou huilen er uitgerekend ÈÈn met Jim Carrey zou zijn, dat had men mij tot gisteren echt niet moeten vertellen.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind is meteen de beste film die ik na AmÈlie heb gezien. Niet dat ik na AmÈlie echt veel films heb gezien, maar al wie net als ik een paar maanden achterkomt moet dus gewoon nu naar de videotheek, hoor.

En terwijl ik toch bezig ben met een filminhaalbeweging: straks staat Lost in Translation op het menu.

Reacties

 1. malder

  Ik had eerlijk gezegd meer verwacht van Eternall Sunshine. Maar Kate Winslett maakt veel goed, net zoals Scarlett Johansson in Lost in Translation (l).

 2. Lies

  Lost in translation … echt schitterend!!
  En dan zeker Girl with a pearl earring gaan zien.
  Prachtige beelden en kleuren! En ook met Scarlet Johansson!
  En The motorcycle diaries! Zuid-Amerika prachtig in beeld gebracht en ChÈ ja … natuurlijk, daar moet ik nt veel meer over zeggen :).
  En Steve en Sky!
  En en en en …
  ;)

 3. Fuck ja. Ik sta ook helemaal achter en al.
  Ik zeg al maanden aan een stuk dat ik naar de nieuwe met Audrey Tatou ga gaan kijken, maar ’t komt er maar niet van. En Spotless Mind en Lost in Translation heb ik ook nog nooit niet gezien. Maar dat is zo zielig in uw ÈÈntje azo.

 4. Mijn vent heeft een Jim Carrey-allergie, en ik kan hem maar niet in het hoofd praten dat hij in deze film toch echt anders schijnt te zijn. :-(

 5. Lost in Translation is mooi … wondermooi … Eternal Sunshine staat al op mijn verlanglijstje sinds het filmfestival in oktober … en nog steeds niet gezien !!!! :-(

 6. eternal sunlight… schitterende film waar carrey hem echt weet te profileren als gevestigde acteur. Met deze film heeft hij echt wel iets bewezen voor mij. En de camera technieken zijn absoluut fantastisch, als je de dvd hebt, zeker eens de extras bekijken.
  Lost in translation..mm vond ik eerlijk gezegd wat tegenvallen, het verhaal op zich is niet sterk genoeg om het trage tempo van de film te rechtvaardigen. Bill Murray kon mij in die rol niet echt bekoren.

 7. Allemaal films die ik nog zou willen zien!

  Tijd te weinig, films te veel!

  Ik ben nu eens echt benieuwd naar Carrey’s prestaties in eternal shunshine

 8. Ik ben ook superallergisch aan Jim Carrey..maar in Eternal Sunshine vond ik hem bij momenten zelf knap….geweldige film overigens!

 9. Goeie film inderdaad. Ik denk omdat Jim Carrey bij momenten als twee druppels op Daan Stuyven lijkt.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>