Sudoku-madness hits the crib

sudoku.jpgGisterenavond.

Hij zit aan de ene kant van de zetel, ik aan de andere. De televisie ligt aan, maar we hebben geen van beiden een idee van wat er op het scherm te zien is. Een half uur later zitten we er nog steeds, stylo in de ene hand en blaadje in de andere, ogen bloeddoorlopen van concentratie.

En toen we vanmorgen opstonden hebben we heel hard ons best moeten doen om niet meteen weer verder te doen met cijfertjes in hokjes zetten.

Sudoku jij al?

>>Sudoku @ wikipedia.

Tip: op hln.be kun je dagelijks sudoku-opdrachten printen, voor op de trein and such. En dat is een uitermate geruststellende gedachte.

Reacties

 1. malder

  Aha! Blijkbaar ben ik niet de enige die lichtjes bezeten is van Sudoku’s. Maar het wordt pas echt leuk als je het goed begint te snappen: als je begint in te zien dat je zowel verticaal, horizontaal Èn in vakjes moet denken. En ook… Kijk! Nu praat ik ook al als een bezetene!

 2. An

  Had er nog nooit van gehoord en 5 minuten na het lezen van je postje, had ik me al ingeschreven op die site Èn heb ik mezelf aan het denken gezet! Waar gaat dat naartoe…

 3. zeef

  gelieve zulke zaken pas ’s avonds te posten en niet vlak voor het begin van mijn werkdag :-)

 4. same comment als zeef … ik ben zot van logica-dinges-puzzels … en nu zit ik hier stiekem op mijn bureau met een papierke en ne stylo terwijl ik eigenlijk verslagen zou moeten typen !!!

 5. Gelieve er rekening mee te houden dat ik ook op mijn werk zit en niet bij machte ben om te sudoku’en.

  EN DAT DOET PIJN, HASTN!

 6. ishku

  Hey zeg, Faroek Ozgunes die stiekem spelletjes speelt op zijn werk? :o

  *hoopt op een googlehit*

 7. @ishku: Twee dagen voor deze post helemaal van boven staat in Google als je zoekt op “Faroek Ozgunes”.

  Echt waar, Faroek :)

 8. Hey, what are they gonna do … fire me ? :-)

  En het was maar 5 minuutjes, tijdens mijn koffiepauze :aah: :-)

 9. Mijn oog viel op de site van hln.be gelijk op dit artikel:
  Vals spelen met SUDOKU?
  Voor programmeurs is het relatief simpel een programma te schrijven dat automatisch de oplossing van een Sudoku presenteert.

  De programmeur kan daarvoor een simpel programma maken, dat per vakje de verschillende mogelijkheden berekent. Heeft hij in een vakje een nummer ingevuld, schuift het door naar het volgende vakje in de rij. Als er een nummer niet klopt, blijft het programma zoeken tot het juiste cijfer is ingevuld. Hoewel dit niet de meest effectieve manier is, zal het programma de puzzel relatief snel kunnen oplossen.

  Een ander, meer gecompliceerd programma benadert de menselijke aanpak een beetje meer. Dat programma zal op voorhand bereken welke cijfers wel en niet in elk vakje mogen geplaatst worden, en onder welke voorwaarden. EÈn keer het cijfer voor een bepaald vakje berekend is, zal hij de nieuwe informatie gebruiken om voor het volgende vakje meteen het juiste cijfer te bereken.

 10. Vandaag meldt Faroek Ozgunes trouwens dat hij NIET aan het sudoku’en is maar hard aan het werk is. :-)

 11. Robert

  Er is toch niets gemakkelijker dan dit.Als je moet weten hoe het op te lossen in pakweg1/2 uur mail mij

 12. Liz

  wie kan me vertellen welke site er nou bedoeld wordt? Waar kan ik sudoku-puzzelen?? Heb op hln.be gekeken en gezocht, maar kan niets vinden. Help Help Help Help

 13. Liz

  wie kan me vertellen welke site er nou bedoeld wordt? Waar kan ik sudoku-puzzelen?? Heb op hln.be gekeken en gezocht, maar kan niets vinden. Help Help Help Help

 14. PGL

  Beste,

  Voor een reportage in de krant ben ik dringend op zoek naar mensen met een gezonde sudoku-verslaving. Zou u me liefst vandaag nog kunnen contacteren?

  Met vriendelijke groeten,

  Peter GorlÈ
  Het Laatste Nieuws
  Brusselsesteenweg 347
  1730 Asse-Kobbegem
  Tel. 02 454 24 65
  Gsm 0479 97 06 52

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>