Heur haar

doroteej.gif
Hoe lang kan een lilith zonder haircut?
Lang, man!
Het is te zeggen: erg lang.
Het is zodanig lang geleden dat een professional mijn haar onder handen heeft genomen dat de hele bovenkant van mijn lokken een soort rossig zwart geworden is. Ik denk dat heel weinig mensen beseffen dat rossig zwart een echte kleur is, en dat is dan ook het enige positieve nieuws over mijn haarkleur. Dat het mensen iets bijleert over verloren gewaande deelkleuren.

Het rossig zwart komt doordat er onder het oorspronkelijke zwart een soort knalrood blond zit, dat heel graag weer de bovenhand wil krijgen, wat mijn kapsel betreft. Maar ik zeg “neen lilith, voor knalrood blond, daar ben je nu toch echt wel te oud voor geworden, kind”. Mijn oude kraker zegt dat ik moet opteren voor paarsachtig grijs, en krullen, maar hey sorry, ik ben ook niet van lotje getikt wat haardesign betreft, natuurlijk.

Maar! Er is een probleem!
Ik wil wel naar de kapper.
Maar dan moet ik ook uit de kast.
En dan moet ik zeggen:
“Hey kapper. Doe mij maar een Dorothy van Star Academy”.
En dan zegt hij: “Kijk jij naar Star Academy?!”
Dan doe ik van “What the fuck man, natuurlijk niet!

En dan is natuurlijk meteen alle vertrouwen zoek.
En dan doe ik misschien toch die paarse krullen, uit schaamte.

(heeft iemand eventueel een foto van het punky kapsel van Dorothy? Dan stap ik gewoon binnen en doe ik “Zoals dit meisje, wie het ook moge wezen, haha!”)

Want hierover is het laatste woord zeker nog niet gezegd.

Reacties

 1. malder

  Lilith toch! Doe toch gewoon zoals ze “in de film” doen en zeg: “een vriendin van mij vindt dat ik mijn haar moet doen als Dorothy van Star Academy”.

  The perfect crime, no?

 2. malder

  @Youri: Neen, want ik wil helemaal geen kapsel van Dorothy uit Star Academy. :/

 3. elien

  Uw haar kleuren zoveel kleuren is wel niet erg gezond hÈ. Denk maar eens aan een kale lilith, Nee? hmm toch wel hoor. :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>