Automatisme

LILITH
T.a.v. afdeling automatisering
IT Manager
XXX-laan 32 Internal Postal Box 1A
8900 Ieper

Kijk, dat vind ik nu eens helemaal geweldig aan zelfstandig zijn. Of zelfs aan ongeveer zelfstandig zijn, zoals ik: dat andere bedrijven plots beginnen te doen alsof je heel belangrijk bent. (lees: alsof je veel geld hebt) Als je zelfstandig bent staat de brievenbus nooit stil, en ik ben het dan nog maar in bijberoep ook. Als ik ooit helemaal zelfstandig ben zal ik simpelweg niet anders kunnen dan twee brievenbussen kopen: ÈÈn voor de gazetjes van de macro, en ÈÈn voor de andere reclame-enveloppen voor zelfstandigen als ik. Maar mij hoor je niet klagen, want gewone werkmensen krijgen wel helemaal geen ronkende enveloppen voor de IT Manager. Gewone werkmensen, die hebben zelfs niet eens een IT Manager!

Ik las de zinnen op de envelop luidop voor en genoot. Afdeling automatisering. IT Manager. Het klonk zo mooi dat ik me ging afvragen hoe het eigenlijk zat met mijn afdeling automatisering. Deden die jongens eigenlijk nog wel een beetje voort? Werd er wel noest genoeg getravakt naar mijn goesting? En kan er eens iemand een koffietje brengen, asjeblief, danku?

Plots sloeg de paniek keihard toe. Want verhip, een afdeling automatisering heb ik nog niet eens. En dat terwijl het mij toch echt wel belangrijk lijkt om alles tot in de puntjes te automatiseren, zeker voor een bedrijf als het mijne, waarin alles eigenlijk toch draait rond automatismen en dergelijke. Ik moet het over het hoofd hebben gezien, vermoedelijk, en ik zou het natuurlijk met mijn IT Manager kunnen bespreken, maar die heb ik ook niet. Mede omdat ik dus niet weet of je eerst een afdeling automatisering moet opstarten en dan een IT Manager moet aannemen, of omgekeerd. Je zou hier bijna kunnen spreken van een heus sneeuwbaleffect.

Straks toch effe Unizo bellen.

Reacties

 1. March

  Ik heb hier ook nog een stapel brieven liggen voor mijn “dienst aankopen”. Hard werken doen die mannen/vrouwen niet, want mijn aankopen moet ikzelf altijd doen.

 2. awel lilith, het is weken geleden dat ik zo gelachen heb!

  Zalige tekst, o zo herkenbare situatie, vertrouwde gedachtengang, ….

  :k:

 3. Misschien moet je de afdeling automatisering gewoon volledig automatiseren, inclusief manager. En dan in een ander land neerzetten. Dan ben je gelijk een multinational. Daarna doe je een kittige beursgang, dunkt me. Even cashen.

 4. En hoe zit het met je workflow? Doe je aan business on demand? Heb je rekening gehouden met je human resources? Of heb je je afdeling automatisering misschien liever willen outsourcen?

  Questions…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>