Chaos in V.

paraplu.jpg
“Chaos in V., alles ondergelopen”, smste mamie me vanmorgen.
Plots wist ik weer van wie ik mijn journalistieke genen heb meegekregen.
Van haar dus.

Sinds vanmiddag heb ik het ouderlijke dorpje V., dat zo goed als nooit het nieuws haalt, al tientallen keren voorbij zien komen op diverse zenders. Bakker Wim wadend door de ondergelopen dorpskern. De vrouw van wijkgenoot Dirk die slijk wegtrekt. De villa van de familie Lust die herschapen is tot modderpoel. Zelfs een live verbinding vanuit V. tijdens het nieuws op ÈÈn, interview met de gouverneur van West-Vlaanderen en al.

En dat je toch telkens de neiging hebt om trots te beginnen glunderen en wijzen als een nieuwslezer de naam uitspreekt.
“V.”
Het mag dan wel gigantisch overstroomd zijn, maar ik heb daar lekker wel altijd gewoond. Zie je mij dan gewoon denken.

Heeft u dat ook?

Reacties

 1. En als iemand zegt: “Gij zijt toch van I. ?”.
  “Maar neen, eigenlijk ben ik van V.”.
  En dan is de verwarring compleet.

  Inderdaad, vreemde gevoelens …

 2. Maar trots zijn dat iets onder water staat en daarmee op het nieuws komt? Toe nou, da’s een beetje ramptoerisme…

 3. Ik ben trots/whatever omdat ze het uitspreken on national tv, denk ik.

  Water of geen water, maakt mij niet uit.

  :aah:

 4. Ach zo.

  Ze hebben het ook al de ganse dag over de Vlaamse Ardennen *trots*

  En daar wordt nu over gesproken op een blog en zo

 5. I know what you mean lilith. Toen Merendree enkele jaren geleden het nieuws haalde met een spectaculair onweer en massa’s blikseminslagen heb ik het zelfs op video opgenomen :-)

 6. Toen mij moeder naar haar werk reed, wou ze een paar koeien redden die allemaal tot aan hun buik in het water stonden (maar dat heeft ze gelukkig niet geprobeerd)… Ze was zo gelukkig dat die koeien in het nieuws zijn gekomen, nu heeft ze het gevoel dat die boer zijn koeien is gaan halen en kan ze nu weer goed slapen vannacht.

 7. het enige wat ik denk is dat er mondiaal gezien de laatste decennia veel meer ergere moessons, en droogteperdiodes en bosbranden lijken voor te komen, of is het alleen omdat de media er veel meer aandacht aan besteed?
  en wateroverlast in onze contreien is ook wel uitzonderlijk op deze schaal

  mother nature is taking revenge!
  and whom shall be able to stand? :D

  ik heb alvast nieuw botten gekocht :D

 8. severine

  Vind het wel erg voor al die mensen dat zo zwaar getroffen zijn. Beeld je eens in dat je heel opnieuw moet beginnen, vooral financieel zeg zo ne mokerslag, en ge trekt geen geld terug ze , vergeet da maar

  Als ik hoor dat regio Roeselare-Izegem het zwaarst getroffen werd en dat wij in die streek wonen; denk ik da we veel chance hebben hoor

  De moed niet opgeven dat wens ik aan al die mensen met zoveel materiÎle schade nu.

  groetjes
  severine

 9. Dat heb ik ook. Ik woonde om de hoek van metrostation Aldgate in Londen. Dat is nu ook op tv…. Is alleen niet zo leuk

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>