Besef

ipod.jpg
In tegenstelling tot alle geel/groen/roze mini-iPodjes die de youngsters dezer dagen met gepaste trots dragen ziet mijn grote, tweede generatie-iPod er na twee jaar en veelvuldig gebruik iets minder fris uit. Ik heb er destijds dan wel een draagtasje bijgekregen, maar toch ben ik erin geslaagd om het schermpje langs alle mogelijke kanten van kleine krasjes te voorzien, en ook de zilvergrijze achterkant ziet er verre van nieuw uit. Soms zie ik hem helemaal verpletterd onderaan mijn tas liggen tussen de hoop fototoestellen, zakdoekjes en deo’s die er ook in huizen, en dan breekt mijn hart. Al die kindertjes in Afrika die zo graag een iPod zouden willen, en daar ligt de mijne dan, respectloos behandeld en al.
Om maar te zeggen dat het beestje al heeft afgezien.

Toen ik gisteren door de stad slenterde besefte ik dat we die twee jaar hebben nodig gehad om elkaar te leren kennen, mijn iPod en ik. Want ik heb er twee jaar over gedaan om te beseffen dat het geen nut heeft om het ding vol te pompen met R.E.M., Tori Amos en Dave Matthews Band: het mag dan geweldig klinken thuis, ik vind er mijn wandelkadans niet op.

Eerlijk is eerlijk: het enige dat mijn iPod nodig heeft om mij gelukkig en wel door de stad te laten stappen is de volledige collectie van Spring!

Reacties

 1. Spring? Spelen die kikkers je parten, lil?

  Ik heb ook stilgestaan bij die bangelijke iPod, met al die te gekke gadgets, en het ‘eenvoudig beheer van je muziek’…
  Maar ik weet niet wanneer ik er naar moet luisteren. Thuis staat de stereo of pc op, in de auto de radio met alle verkeersinfo, en al wandelend wil ik elk gevaar horen, net als op de fiets, trouwens. Ik zit amper twee minuten op mijn fiets tot aan mijn werk, dus zou ik nooit een liedje kunnen horen.
  En dan vond ik die iPod te duur voor amper te gebruiken. Ik vind ‘m nog altijd cool, maar ik ben helaas geen iPodder…

 2. Thomas

  Je mag hem anders altijd doneren aan mij..
  Je krijgt een polaroid in ruil B)

 3. Ah. de iPod. Twijfel maakt zich nog altijd meester over mij de gedachte van een mogelijke aanschaf. To buy or not to buy?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>