Najaarsprogrammatie

staracademypimsymoens.jpgOkeej, we hebben allemaal een moeilijke zomer achter de rug, en dat kruipt serieus in de kleren. Kijk: ik wil dat snappen. Ik wil ook snappen dat het dan niet makkelijk is om onder deze omstandigheden een najaarsprogrammatie in elkaar te steken die aan de ribben houdt: hoofden van programmadirecteurs zullen ook wel vol troebele gedachten zitten na weer een zomerweek vol regen en wind. Maar je zou toch denken dat die gasten verstand hebben van tv maken? Ik ga er al jaren van uit dat de mensen die bij de televisie de beslissingen mogen nemen weten wat werkt op televisioneel gebied, en wat niet. Dat dat de reden is dat zij de beslissingen nemen. Ik vind dat ergens een logische gedachte. Weer of geen weer, televisie maken is geen kernfysica, toch?

En wat ziet mijn lodderig oog dan?

We krijgen dat dwaas zelfuitgeroepen rebels kwajongetje van een Luk Alloo weer op ons bord, met hetzelfde programma waarvan ik persoonlijk zo blij was dat het er plots niet meer was. Scenario eerste aflevering ‘Sterren en Kometen’: Luk Alloo stelt monkellachend vragen aan Laura Lynn, Luk Alloo kijkt daarbij vanonder zijn afschuwelijke pagecoupe schalks richting camera, Luk Alloo duwt Laura Lynn in het zand van de king beach en lacht hierom zijn irritant immer terugkerend slap lachje. Hetzelfde slap lachje dat hij destijds heeft gebruikt om de domme dochter van Will Tura in bed te krijgen. En hetzelfde programma ook, trouwens. Ik zit hier echt niet op te wachten, VTM. Luk Alloo is *fluistert* een beetje gedateerd.

Maar geen nood! Er wordt een nieuwe sexy dokter geÔntroduceerd in ‘Spoed’! Naar het schijnt heeft hij mooie rosse krollekes, staalblauwe kijkers en behoort hij tot het beste dat we kunnen krijgen in de vloanders. Dat kan enkel Kurt Rogiers zijn, dacht ik zo!

En alsof dat nog niet genoeg is mag ook Sammeke Gooris weer het kleine scherm op. Hij krijgt een rolletje in Schoif ef, want hij heeft naar eigen zeggen altijd al iets voor kinderen willen doen. Samen met hem waarschijnlijk heel wat mensen die wÈl talent hebben, en zich niet verlagen tot meespelen in barslechte spotjes voor gratis keukens. (nvdr: de keukens zijn enkel gratis voor Pfaffs. Normale stervelingen betalen stukken van mensen om de vijftien Pfaffkeukens te bekostigen. Ahja.)

Dat Elke Van Elderen de nieuwe Bart Peeters zou worden hadden we al van mijlenver zien afkomen, en dus mag zij Blind Date overnemen van Ingeborg. Het wordt bang afwachten tot het moment dat ons Elke ook het nieuws, het weerbericht en de reclames van Bonux overneemt. En samen met iemand van van Star Academy de presentatie van een mager tv-showtje naar zich toetrekt. Presentatie als in luid en enthousiast nutteloze vragen in het oor van een wederom talentloze bv roepen.

Over magere showtjes gesproken: Piemvanstaracademy krijgt een programma op jim tv, jawel. Dat heeft hij wel verdiend met zijn.. fans van dertien, en geen talent what so ever. En wij maar denken dat ze daar iets hadden geleerd van Studio Spillonimo en de grote Sam en Kelly-show.
Wij denken altijd zo verkeerd.

EÈn opkikker: zondag begint X-factor op VTM, en na de eerste aflevering te hebben gezien op den engeland zou dat wel eens de redder van het najaar kunnen worden.

Reacties

 1. Nog een geluk dat Pim een ochtendprogramma doet. De meeste slapen dan nog …

  Zouden adverteerders trouwens geen boycot kunnen organiseren? Als zij merken dat hun klanten een afkeer hebben van al dat mislukt talent, zouden ze kunnen weigeren om dan te adverteren. En geen advertentiegeld = geen programma!

 2. Misschien wordt Houd de Dief! wel iets. Het is in ieder geval al met Mathias Coppens en die vond ik in de Slechtste Chauffeur nog wel okÈ.

  Oh en hoezee oor VT4 en Kanaaltwee. Voor liefhebbers van de betere realitytv kan het daar niet meer stuk met Terra Incognita en Expeditie Robinson (die enkel op elkaar lijken omdat het op een eiland is! :@ )

 3. Dat verborgen camera gedoe met Tom van het geslacht De Pauw kan ook nog wel meevallen. Al is het weer gewoon een verborgen camera programma natuurlijk … maar ik heb toch wel dubbel gelegen bij Coveliers zijn muilke in de trailer.

  En Robinson wordt uiteraard terug fantastisch. En Terra ook, al was het maar omdat Roos presenteert …

  Al bij al toch zo geen slecht najaar zulle !!

 4. ishku

  Luk Alloo kijkt daarbij vanonder zijn afschuwelijke pagecoupe schalks richting camera.

  *lacht hartelijk om lilith*

 5. elke keer als ik Luk Alloo op de televisie zie word ik plots bijzonder agressief. En ik ben normaliter best wel aangenaam in de omgang dacht ik zo.

 6. Die Pim zijne nieuwe singel is een brute verkrachting van het originele nummer van Clouseau.
  waar is al dat talent naartoe?…:s

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>