Verspreking

bowser.jpgNatgeregend zaten we in de woonkamer van mijn ouders een hotdog te eten, toen mijn broer binnen kwam gewandeld met de vraag of we nog iets leuk hadden gevonden op de wijkrommelmarkt.
“Neen” zei ik een beetje sip, en ik probeerde om een vallende sliert ketchup op te vangen met mijn servet. Een rommelmarkt in de regen maakt mij al even triest als dat een rommelmarkt in de zon mij gelukkig maakt. En dat is best veel triest, en best veel gelukkig dan weer ook.

Ik dacht even na of ik op de zompige rommelmarkt ¸berhaupt dingen gezien had die het vertellen waard waren. Video’s van de snorkels, maar dat zou mijn broer niet erg onder de indruk brengen, bedacht ik me. Die bij waarvan ik dacht dat het een meli-bij was, maar het was een gewone bij. Ook dat was het vertellen niet waard. En toen herinnerde ik me weer dat ene kraam.

“Oe oe!” deed ik. “Bij dat ene kraam hadden ze wel een grote bouwdoos van Super Mario Bros! Met figuurtjes bij en alles! Voor tien euro!
Broer kijkt enthousiast/ongelovig/wenkbrauwoptrekkend zoals enkel hij het kan.
“Serieus, Mario zat erbij, en Luigi!” hoorde ik mezelf zeggen. “Ehen…Browser!”

Disclaimer: als u de verspreking niet vat is dat niet erg. Het wil enkel zeggen dat uw jeugd niet in de ban stond van een spelletjescomputer. En dat is waarschijnlijk best positief.

Reacties

  1. malder

    Als Nintendork kan ik enkel maar lachen met je beperkte kennis van de Mushroom Kingdom. :)

  2. Het was een verspreking, malder.

    Begin niet over beperkte kennis tegen lilith “sneller dan zeven lakitu’s” van tftc!

  3. na een ganse dag zoeken, heb ik plots de naam van da beest op de picture es bekeken. Nu snap ik ‘m. Maar ja, jij kan er niet aan doen, hÈ. Je woont bij een webby .. ;)

  4. Snap em ook niet. Nooit een computerspellekesmens geweest en zal het ook nooit worden.
    Hey, zeg nooit “nooit” ;) so …

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>