dingen die ik me wel eens afvraag (deel 2)

chimpanzee-thinking.jpgHoe weet een treinconducteur of hij je kaartje al dan niet heeft gecontroleerd ? Worden zij getraind op het onthouden van alle gezichten van alle mensen die zich in de trein bevinden? En zouden ze ons nicknames toekennen bij wijze van ezelsbruggetje?
En ook nog: hoe zit het eigenlijk met mensen die hun ticketjes op de trein kopen? Die reizen toch voor niks als er geen conducteur komt? En is dat niet.. STRAFBAAR?!

Reacties

 1. Jaren geleden ging ik met mama en de trein naar zee. Bij terugkomst waren de loketten gesloten en besloten om op de trein een ticket te kopen. Geen mens kwam voorbij en we hadden dus een gratis terugrit.

  Hoewel ik, nu ik het neertyp, me bedenk… waarom kochten we ’s morgens niet gewoon een retour ticket? :/

 2. Ge moet den conducteur gaan zoÈken als je een ticket op de trein koopt, want als ie zelf afkomt zonder dat je een kaartje hebt dan krijg je een boete :)

  En die kaartjes kosten trouwens extra. Afzetters.

 3. malder

  Je moet de conducteur helemaal niet gaan zoeken. In principe moet je voor je opstapt, de conducteur teken doen dat je nog een kaartje moet kopen, maar dat doe ik nooit (in Schoonaarde station kan je geen ticket kopen). Ik stap dus gewoon op, zet me neer en met wat geluk rijd ik dus gratis. Ik heb nog nooit een boete gekregen, maar ik weet wel dat het enkel werkt als je opstapt aan een loketloos station.

 4. DCe

  als er geen loket is is het aan de conducteur om jou te vinden
  is er wel een lokket moet je de conducteur laten weten dat je nog moet betalen

 5. Elias

  Volgens mij onthouden conducteurs helemaal niet wie ze al gecontroleerd hebben. Het komt aan op de juiste lichaamstaal: die moet uitstralen dat je al gecontroleerd bent, en dan laten ze je gerust. Enkel als je uitstraald dat je niet gecontroleerd bent, vragen ze je ticketje. Of het moet zijn dat je er echt heel speciaal uitziet – dan zullen ze het wel sowieso onthouden…

 6. March

  @ Elias: Klopt 100%, Lukt trouwens ook als je uitstraalt “Ik heb een abonnement” of zelfs “Mijn abonnement is niet vervallen” en tegelijk het vervallen ding met een stalen blik toont.

 7. Elias

  “Enkel als je uitstraald” moest natuurlijk ‘uitstraalt’ met een t zijn. Op eenvoudig verzoek zak ik daarvoor door de grond van schaamte.

 8. ik heb het ooit gevraagd aan een conducter. Wanty dingen die je je wel eens afvraagt moet je gewoon vragen.
  Ja: ze onthouden gezichten, maar vooral eigenschappen: wie zit waar, is ie boek aan het lezen, of zit ie met een grote koptelefoon op van een muziekje te genieten? Let maar eens op: als ze de coupÈ binnenkomen, op oe ze de kaartjes controleren. Daar zit systeem in! de “4 zitjes” gaan ze op een speciale manier rond, waarbij degene die de kaartjes wat langszamer pakken nooit worden overgeslagen. etcetc.

  En over dat kaartjes kopen: als het loket dicht is, of je in een gat opstapt waar je er geen kunt kopen, moet je direct naar de conducteur toe lopen. Dan kost het niets extra.
  En weest blij: in nederland krijg je nu een fixe boete bovenop een kaartje, vanaf oktober moet je ALTIJD de ritrpijs en €35 boete betalen. Altijd! Dus ook als je je abbonement vergeet, of je portemonee gejat is! sukkels.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>