lilith valt voor de bankdirecteur

hartie.jpgIk zit met iets vreemds.

Sinds we een huis hebben gekocht en daarvoor om geld moesten gaan bedelen bij de kredietinstellingen loop ik over van de positieve gevoelens jegens bankdirecteurs. Ik weet het, het klinkt kreejzie, maar het is zo. Heel mijn leven voor 1 september 2005 heb ik banken zoveel ik kon vermeden. Ik liet mijn rekeninguittreksels opsturen per post, deed alsof ik de honderden brieven niet had gezien waarin stond dat ik dringend een nieuwe kaart moest ophalen/ een hantekening moest komen zetten/ een of andere verwerking doen waarvan ik de inhoud niet snapte. Ik ben gewoon niet cijfermatig aangelegd, en ook niet serieus, en banken, die doen serieus aan cijfers. Zodoende.

Maar nu!
Ach, wat houd ik nu van mijn bankdirecteur.
Ietwat ongemakkelijk stapten wij de eerste maal zijn bureau binnen, ongeveer een maand geleden. Groen achter de oren wat hypothecaire leningen betreft, en ervan overtuigd dat bankdirecteurs boemannen waren die we om geld zouden moeten smeeee-ken.

Lilith en Youri “Mogen wij asjeblieft wat centen voor ons huisje?”
Bankdirecteur:“NEEN, ARME LUISZAKKEN!!! VANONDER MIJN OGEN!”

Maar niets van dat alles. Mijn bankdirecteur heeft ogen die altijd blinken alsof hij het leven leutig vindt, en mij ook. Hij heeft een stoppelbaard die volgens mijn wereldbeeld niet bij een bankdirecteur past, en hij legt alles met zoveel engelengeduld uit dat ik al een paar keer heb overwogen om hem een knuffel te geven. Onverwacht zo. Omdat hij het is. En omdat hij me altijd zo op mijn gemak stelt. Toen Youri geveld was door een appendix heeft hij mij in mijn eentje door alle mogelijke paperassen geloodst, en kwam hij zo als hoogste nieuwkomer in mijn bankdirecteurentop-10 binnen. Vanuit het niets naar ÈÈn.

En hij heet Freddy.
Ook dat nog.
En Youri weet het, dat ik hem fantastisch vind.
Hij vindt het ook, namelijk.

En dan vraag ik me af: zou het nog done zijn om je huis tegenwoordig een naam te geven?
Met van die krulletters op de gevel.
Kan dat nog?

Reacties

 1. ishku

  Maar wat moet je er dan opzetten?

  Je moet er zeker van zijn dat het een blijver is, want een huis dat na 2 maanden verandert van naam verliest tÈutally zijn street credibility.

  Hip & klassiek. That’ll be a tough nutt to crack, me dunkt. *IDEE*

  ‘Ye Olde Tough Nut’?

 2. JT

  Of ga je het gewoon “Freddy” noemen?
  Dat lijkt me wel iets voor in mooie krullende letters.

  Of anders “zonneschijn”, of “ons geluk”, zoals ik elke dag passeer of weg naar mijn werk.

 3. Hier ergens een tiental kilometer vandaag staat een herenhuis met zo van die hoge plafonds als die van jullie naast een redelijk drukke viervaksweg en daar staat in krulletters op: Villa ‘Ons Hoekske’. Niet doen, Lilith, niet doen…

  (En al zeker niet als je huis niet op een hoek staat…)

 4. We hadden eerder iets in gedachten als ‘Huis Freddy’. :)

  En dan wordt de nieuwe URL natuurlijk talesfromthefreddy.be. Geef toe, het heb wel iets.

 5. Mijn buren in Merendree hebben zo nog op een gigantsche houten balk in gebrande letters : “Lisette & Francois” staan :-). En op de pilaren die diezelfde balk omhooghouden staan dan de namen van hun kinderen en kleinkinderen enzo …

  Maar wat die bankdirecteur betreft, natuurlijk is hij vriendelijk. Jullie betalen ferm interest remember … ge moet niet blij zijn dat hij u geld leent, hij moet content zijn dat ge bij hÈm gaat lenen.

 6. Als je je huis “Freddy” durft noemen, en dat nog eens aan je gevel hangt, dan stijg jij meteen naar nummer ÈÈn van mijn toffe-mensen-top-10. Doen! zou ik zo zeggen! En een foto posten.

 7. Haha mega! The story of my life, alhoewel ik moet nog aan de ‘Maar nu!’ beginnen… enneu mijn bankdirecteur heet niet freddy.

 8. ik zat met schrik dit artikel te lezen, tot ik aan de regel ” zijn naam is freddy ”

  oef gelukkig

  ( mijn pa is namelijk bankdirecteur )

 9. T

  euh, zorg wel dat je minstens 10 banken / filialen bezoekt vooraleer een lening af te sluiten, je moet hierrond onderhandelen en geloof me dit kan je heeeeeeeeeel veel geld besparen.. denk eraan: je verbindt je waarschijnlijk voor een lange tijd aan een bank dus is het normaal dat ze je nu met open armen ontvangen …. onderhandelen is de boodschap en je kan daar redelijk ver / hard in gaan.. PS: bankkosten (+/-Ä250) moet je niet betalen, weiger dat gewoon net voor de ondertekening van de lening en de bank zal ze laten vallen.. al onze leingperikelen staan op de web…

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>