Blind date

elke.jpgVoor al wie nog twijfelt aan de metershoge campfactor van Blind Date, een fragment uit een gedicht dat een familielid kwam voordragen om ÈÈn van de kandidaten (compleet in boswachterspakkie en al) aan te prijzen bij de ‘jager’.

Eentje voor de categorie “bevend en stotterend familielid proclameert rijmschema van jewelste on national television”:

“Heb je een probleem?
Dat is voor Marcel geen probleem!”

Haal die Pulitzer, iemand, en snel wat.

Update: volgens Zoepa (godbetert ÈÈn van mijn werkgevers) behoor ik zelfs helemaal tot de doelgroep.

Reacties

 1. Meer Kenny’s en Kelly’s in het BSO. :-) . We zullen maar zwijgen over families die ze beiden hebben zeker ?

  Gedoemd om in de marginaliteit te belanden zeg ik u ! :-)

 2. sei

  Blind date is geweldig. Domme versjes, mensen die plots hun beroep vergeten, of waar ze wonen… Schitterend. Daar kan geen kitsch tegenop :-)

 3. ishku

  “Mijn ouders wilden eigenlijk een meisje en zouden haar Kelly noemen, naar de actrice Grace Kelly. Maar ze kregen eerst twee jongens en die hebben ze dan maar Kenny en Benny genoemd. Als mijn ma nu iemand roept, dan komen we dikwijls alledrie naar beneden omdat we niet precies hoorden wie ze riep.”

  Hemeltjelief :)

 4. Broere Kenny

  >> “Als mijn ma nu iemand roept, dan komen we dikwijls alledrie naar beneden omdat we niet precies hoorden wie ze riep.”

  Aangezien ik zelf deel uitmaak van een Kenny/Kelly nest kan ik dit volmondig weerleggen. Het is een urban legend die wordt gepropageerd door sommige mensen omdat ze simpelweg JALOERS zijn! Ja!

  /loopt weg, weent

 5. En ook: mensen die op hun zeventiende Kelly en Kenny heten, die zijn inderdaad redelijk marginaal, maar ik kan je verzekeren dat het in 1981 pretty damn hip was om je dochter Kelly te noemen tussen alle Hildes en Marleentjes, potverdrie!

  YEAH!

 6. ishku

  Maar ook Sofies, Sarahs en Toms staan in de BSO-lijst en dat is toch helemaal niet marginaal?

  Zolang het maar geen Ayrtons, Marioots & Shaniaats zijn, vind ik het allemaal OK.. :)
  In voorgaande situaties zou ik godverdomme weigeren om te reageren op mijn naam, ja!
  ‘Blijf maar roepen aan de trap, moeder! Blijf maar roepen!’

  Trouwens, lil/jim, de commentbox heeft dringend nood aan enters.

 7. anais

  MIjn mama geeft les in het bijzonder lager onderwijs, en ook daar zijn de vanessa’s, britney’s en lesley’s niet te tellen. Die arme schaapjes hebben hun naam niet zelf gekozen natuurlijk (al is de kans groot dat ze hun kinderen zelf van die namen meegeven)
  Wij kenden vroeger een zeer alternatief en intellectueel/artistiek gezin met heel veel kinderen, die allemaal zeer vreemde namen hadden, zoals Meikeminne, Noa-noa, Dao, Siri en Rachel (niet met sj maar met de ch van chaos uitgesproken)
  en een vader en zoon met de namen Edelhart en Degenhart…
  Zo is het overal wat natuurlijk, bso of niet.

 8. Ik kende vroeger een jongen die heette Inti. Zijn zus heette Sue en zijn broertje Shilalli (of hoe moet ik dat schrijven?). En dan was er nog eentje, maar daar ben ik de naam van vergeten. Waren nochtans geen geadopteerde Indische kindjes ofzo. Die ken ik nochtans ook :-) Shanti en Suresh namelijk (vind ik wel mooie namen eigenlijk). En veel exotischer dan de mijne in ieder geval… (En ja, mijn internet-pseudoniem klinkt inderdaad een beetje bomma-achtig, maar zo oud ben ik nu ook nog niet…)
  Wat voor vreemde namen ken ik nog? In het eerste middelbaar zat een lange ranke rietstengel met een geblondeerde permanent tot op haar kont en ze speelde af en toe model (ze was 12 jaar godbetert). Ze heette Gracia. En ze had amandelvormige ogen.
  Een kennis van mij heet Miranda, maar haar vader was bij de aangifte van de geboorte op ’t gemeentehuis zo zat dat er jarenlang Marinda op haar pas heeft gestaan.
  :-)
  Kan hier nog even doorgaan over vreemde namen, maar ga het hier toch maar bij houden…

 9. mamie

  ja, ik ben 1 van de daders!
  Kelly en Kenny, het leek zo mooi in de tachtiger jaren, jammer dat anno 2000 volspekt is met Vlaamsche namen (mij niet gelaten) die reeds intelligentie toekennen aan het kind voor het geboren is, wat er in werkelijkheid van terecht komt na een aantal jaren is hun naam dikwijls niet waardig.
  Dit gezegd zijnde trek ik mij volledig terug in mijn marginaliteit en schaf mij ÈÈn dezer dagen een roze jogging-broek aan en draag die met zilveren naaldhakken eronder, je moet je tenslotte gedragen naar je afkomst !? :)

 10. moeha @ mamie!! respect sista!

  Je moet eens een jaartje in een bakkerij meedraaien. Wij moeten soms de gekste namen op taarten schrijven.

 11. :D Go mamie!

  “Ik vind ‘Verona’ veel mooier.”
  Right, dan kan je pas Latijn-Wetenschappen-Wiskunde volgen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>