rondje leedvermaak

lullo.jpgHet gesprek ging goed, iedereen was enthousiast en blij, en nu was het enkel nog wachten op “de baas”, die ook even met me wilde kennismaken voor we alles afhandelden.
Formaliteitje.
Geen punt.
Ons gezellig gekeuvel werd opgeschrikt door het lawaai van iemand die met grote stappen door de gang beende, drie luide bonken op de deur en een blik die niet veel goeds voorspelde. De baas.

“Ben jij dat journalistje dat denkt dat ze het allemaal beter weet?” begon hij, nog voor ik hem de hand had kunnen schudden.
“Ben ik w‡t? vroeg ik iet of wat tegen mijn plan in, want ik wilde eigenlijk “hallo ik ben lilith” zeggen. Aangenaam.
“Hier”, wees de man, “van dat artikeltje in de krant. Uitlokkerij is het!”, en hij gooide desbetreffend artikel voor mijn neus op tafel. Hij vond het duidelijk niet nodig om zich aan me voor te stellen, maar ik wist wie hij was. Hij was niet alleen iets hoogs bij dit bedrijf waarvoor ik hoogstwaarschijnlijk zou schrijven, hij was ook nog eens iets hoogs bij een ander bedrijf dat een chatwebsite runde. En daar had ik hem pijn gedaan.

“Ik kan me niet herinneren dat ik voor dat artikel iets heb uitgelokt” zei ik, verbaasd over de wending die dit gesprek had genomen. Als een wildeman bulderde hij verder.
“Belachelijk. Had je kunnen verwachten als je je voordoet als een veertienjarige in een chatroom. Schuld van de ouders is het! Niet van de chatbox! Schandalig, al die betichtingen! Beetje makkelijk ook, neen?”
“Ik heb niemand beticht in dat artikel, meneer” zei ik, en dat was waar. Iemand was blijkbaar bang om veel centjes te verliezen aan negatieve reclame die hij zelf terplekke uitvond.

“Goed, en wat kom jij hier dan eigenlijk doen?” gooide hij het gesprek om, op een toontje van “wat denkt het journalistje wel dat het is?”
“Ze hadden mij gevraagd om even te komen spreken over welke artikels ik jullie kan aanleveren” zei ik, naar waarheid.

[*** en dus dacht ik: hey, laat ik gezellig door de gietende regen naar hier komen om met een arrogant macho-figuur te discussieren over mijn artikels. Het is niet dat ik als journalistje dat alles beter denkt te weten iets beters te doen heb anyway.***]

De baas nam de gelegenheid te baat om op een erg arrogant en hautain toontje vragen op me af te vuren die erop wezen dat vrouwen niks van internet en computers wisten in zijn book. Wat ik hier dan wilde komen doen? Hij had zijn vrouw onlangs nog een boek getoond over webloggen, want zij kende er ook niet veel van. Of ik ooit dat boek had gezien? Waarschijnlijk niet. “Ik sta erin. In dat boek”, zei ik. Met mijn weblog. Want ja, dat woord kende ik. En nog vele andere mannenwoordjes ook. Hey verhip, zelfs woordjes die hij niet kende. Vijf minuten later vroeg hij me plots om tips, in plaats van om staalharde bewijzen, want hij en zijn bedrijf zouden weldra ook grote veranderingen doen, en het zou fantaaastisch worden. En revolutionair. En met blogs ook enzo.

Toen ik buitenstapte had ik zo genoeg van heel het opgefokt mannensfeertje dat in de vergaderzaal had gehangen dat ik besliste om toch helemaal niks te doen voor het arrogant macho-figuur. Dat was dat.
Ik was niet van plan om het er ooit nog over te hebben, maar guess what? De veranderingen zijn aangebracht, de lancering van de vernieuwde site is al een week achter de rug en geen haan die ernaar kraait. Geen revolutie, geen reactie, geen extra journaal. Zelden heb ik zo hard gelachen om een weinig succesvol macho-figuur. Haha! HAHAHA!

Reacties

 1. Jos Gheysen blogt er zelfs! En Hanne (l) en Youri (who is bi, btw, ik heb bewijzen, zwart op wit :D ), en dienen van the Scene wiens naam ik almaar vergeet en ons Gitta ook, en nog een bende die nooit gaat weten wat geblogd :)

  Maar Jos lees ik wel graag, lil *bloost*

 2. Youri, El Mystica? Welke? Ik ken er twee: Gagarin en die andere.

  Anyway, ik zou doodsbang zijn dat het macho-figuur mijn post zou lezen. But then again, veel kan hij niet meer doen, I guess?

 3. omgwtflol, El Mystica, je mÛet me die bewijzen eens pm-en of mailen. Het betreft hier a matter of life or death die te maken heeft met deze foto:
  http://damon-brooks.fotopic.net/p9574908.html met een vriendin die me vertelde dat een van die twins me die avond aan zat te staren en met mezelf die dacht dat het haar en mijn verbeelding was.

  Dit moet ik haar zo helemaal vertellen! :O

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>