rot in de hel, vuile gepensioneerden!

gepensioneerden.jpgU leest het goed ja, u leest het goed.

De laatste twee jaar heb ik een staalharde allergie ontwikkeld voor iedereen die ouder is dan zestig, en ik ben niet beschaamd om het te zeggen. Gepensioneerden zijn de meest geschifte wacko’s die op deze aardkloot rondstrompelen. Freaks zijn het. Complete randgevallen. Laat ze allemaal werken tot ze doodvallen in het midden van de werkvloer, maar lieve god, stop toch met dan pensioen! Vanaf het moment dat je zestigers op pensioen stuurt geef je hen namelijk de tijd en mogelijkheid om hun beangstigende dwangneuroses volledig tot ontwikkeling te brengen. En dat, beste lezers, is een regelrechte ramp. U gelooft nog in het lieve oude besje en het schattig gerimpeld meneertje, zegt u? Laat ik u dan even meenemen voor een wandelingetje door de laatste twee jaar van mijn leven.

Gepensioneerden vervelen zich te pletter, want ze zijn op een leeftijd gekomen dat al hun maten hen al kotsbeu gehoord en gezien zijn, hun kinderen hen vergeten zijn en niemand eigenlijk nog veel met hen te maken wil hebben. En terecht. Gepensioneerden ben je beter kwijt dan rijk. Wat doet de gemiddelde gepensioneerde dan? Hij verkoopt zijn huis en koopt een appartement tussen andere gepensioneerden en de mensen van tales from the crib. Dan moet hij zijn hof niet meer onderhouden en kan hij zich full time bezighouden met het bespieden van andere gepensioneerden en de mensen van tales from the crib. En dan vooral de mensen van tales from the crib, want die zijn niet gepensioneerd en dus per definitie schorriemorrie dat in de gaten moet gehouden worden.

Als normale mensen aan het werk zijn dolen gepensioneerden door de gangen, de ondergrondse garages en de plantsoentjes op zoek naar dingen die niet pluis zijn, en die gemeld dienen te worden aan de politie/de syndic/een andere bevoegde instantie. Gepensioneerden hebben niet veel nodig om naar de telefoon te grijpen: een garagepoort die is blijven openstaan of een gekleurd licht dat vanuit een appartement van buiten af te zien is is al genoeg om moord en brand te schreeuwen en aangetekende brieven te laten versturen. Heb je dan nog het lef om niet onmiddellijk naar de pijpen van de gepensioneerde gek te dansen, dan ontketent hij een oorlog. Zo eentje gelijk in 14-18, menere.

Het wapen van de gepensioneerde? Jouw vuilnisbak!
Zijn strategie? Sluip geniepig in het kotje waar alle vuilnisbakken staan, kies er de vuilnisbak uit van de mensen van tales from the crib en verstop hem in de struiken.
Haalt dit niet veel uit? Wacht dan tot het erg veel regent. Sluip alweer naar het kotje waar alle vuilnisbakken staan, kies er de vuilnisbak uit van de mensen van tales from the crib en sleur hem mee naar een afgelegen plek van het appartementsblok waar de regen met bakken naar binnen stroomt langs het dak. Gebruik de vuilnisbak van de mensen van tales from the crib als waterreservoir, zodat zij telkens als ze hun afval willen gaan weggooien een kwartier naar hun vuilnisbak moeten zoeken, om hem uiteindelijk vol regenwater aan te treffen in een uithoek van het appartementsblok. Herhaal dit drie keer.

Let op: herhaalt de gepensioneerde dit vier keer, dan raakt het geduld van de mensen van tales from the crib op natuurlijk, en gieten de mensen van tales from the crib honderd liter regenwater uit in het kotje waar de vuilnisbakken en het oud papier van de gepensioneerden staan opgestapeld. Zoals vanmiddag, bijvoorbeeld. Dat dan weer wel.

Reacties

 1. @Tom: lol

  Wij hebben ook al eens een aangetekende brief gekregen omdat onze garagepoort eens openstond. Dat was niet volgens het huisreglement, stond erin. En ja, wij zijn ook de enigen in onze appartementsblok die nog niet gepensioneerd zijn. En gelukkig hebben ook wij onlangs een eigen huis gewonnen :-) (hË Tom?)

 2. floddertje

  vandaar ik al sinds jaar en dag pleit voor euthanasie. Of opnieuw de gaskamer invoeren!

 3. @Lil: Je bent een god
  @Yvonne: Dan zijn we de next generation gepensioneerden die leerden uit de fouten van voorgangers

  En zal ik nu telkens ik “Dat dan weer wel” hoor aan Hans Teeuwen denken? :(

 4. Ik zie toekomst in een nieuwe politieke partij: Jong Belang , ofzo … we droppen alle gepensioneerden op een eiland. Weg met het probleem van de vergrijzing, geen pensioenen meer te betalen, de gezondheidszorg bepaart miljoenen en de immo-prijzen zakken naar een historisch laag peil omdat al die ouwe peten-huizen plots vrij komen te staan.

  Zet er dan nog eens wat camera’s, en we hebben meteen ook nog een spannend tv-programma ook. Eens benieuwd hoe creatief bejaarden zijn als Georges van boomhut 4A een hartaanval krijgt …

 5. superpa

  ai ai nu ik ook al mijn pensioen begin te naderen begin ik al schrik te krijgen.
  Ik zal er dan ook alles aan doen om te bewijzen dat niet iedereen gelijk is.

 6. Isabelle

  I hear you Lilith. *steekt beschaamd vinger in de lucht* Ik beken, ook ik word gestalkt door een bende bejaarden in de blok… Petitie en buitenflikkeren die handel! Helaas is het heel de blok tegen ik…

 7. Ik woon ook in een appartementsblok tussenin ouwe krakers. Ze zijn relatief braaf en verdraagzaam, want de muziek durft hier wel al ’s iets luider te staan dan normaal en mijn vriend studeert noodgedwongen elke dag enkele uren zijn baslijntjes. Ik denk wel ’s dat ze hier allemaal doof zijn. De enigste minpuntjes van onze lieve medebewonertjes: Ze hebben een stuk van onze liftdeur vernield, de vandalen! Als we niet vlug genoeg zijn is onze Tips, Streekkrant en wekelijkse reclame uit onze bus ‘geschoept’ omdat zij allemaal een sticker ‘geen reclame – geen ongeadresseerde post’ op de brievenbus kleven hebben. Blijkbaar willen ze toch nog up to date zijn wat er zoal in reklaam is in de Zeeman en de Hema. Wanneer het verkiezingen zijn denken ze allemaal dat de brievenbus van Dellaert-Delanghe de papier en karton verzamelplaats is van het ganse appartement. Alsof wij verkiezingsdrukwerk sparen of zo. Er is dan ook nog een exemplaar die ’t wreed plezant vindt te roken in onze lift. Verboden! En afgelopen vrijdag was er dan nog een flauwen plezanten die iets illegaals in onze pmd had gestoken. Ik heb het zeer vriendelijk terug voor zijn voordeur afgeleverd want het kon mr van ÈÈn der ouderen zijn. En dan mr kakken op de snotjeugd.

 8. Wij hebben ook zo’n exemplaar wonen in onze straat, maar ik ben er ook wel van overtuigd dat we allemaal bejaarden kennen die wel verdraagzaam en vriendelijk en zelfs menslievend zijn. Vergeet niet dat ook wij ooit de gezegende leeftijd van 60 zullen bereiken.

 9. kaateke

  Ik zweer hierbij plechtig dat ik nooit ofte nimmer als ik ooit gepensioneerd geraak (waarschijnlijk zo rond mijn 75ste) op een zaterdagnamiddag ga gaan winkelen in de Delhaize.
  Want dat is het allerhatelijkste wat ge als gepensioneerde kunt doen.
  Op twee met stip: tegen het sluitingsuur nog rap binnenspringen om 20 Ä af te halen, maar eigenlijk om een klapke te doen van een halfuur.

 10. JT

  “Working people frequently ask retired people what they do to make their days interesting.

  Well for example, the other day I went into town and went to a shop in High street. I was only in there for about 5 minutes. When I came out there was a cop writing out a parking ticket. I went up to him and said, “Come on mate, how about giving a senior citizen a break?” He ignored me and continued writing the ticket. I called him a Nazi Bastard. He glared at me and started writing another ticket for having worn tyres. So I called him a piece of stinking dog … He finished the second ticket and put it on the windshield with the first. Then he started writing a third ticket. This went on for about 20 minutes. The more I abused him, the more tickets he wrote.

  Personally, I didn’t give a damn. I came into town by bus. I try to have a little fun each day now that I’m retired. It’s important at my age.

 11. Koekje

  wat zijn jullie losers zeg! Op een dag ben je zelf ook bejaard hoor:S een beetje respect please, of hebben jullie daar nog nooit van gehoord?

 12. Jan

  jezus sporen jullie hem wel….wat een kansloos verhaal…ik denk dat jullie degene zijn die op een eiland gedropt moeten worden, want er zitten wel meerdere steekjes los hiero….wat een schande!!!

 13. Chiel

  Na je pensioen nieuwe mogelijkheden voor jezelf creëren is dankzij internet tegenwoordig aantrekkelijker dan ooit. Duizenden gepensioneerden, tienduizenden misschien, vinden wereldwijd een zinvolle tijdspassering door het ‘web’ op te gaan. Een goed Nederlands voorbeeld vind ik de site http://www.reclamewereld.blog.nl, waar Michael van Os aan het bewijzen is dat hij zich nog lang niet uitgerangeerd voelt. Michael ging vorig jaar met pensioen als redacteur van een reclamevakblad, maar hij bruist nog steeds van levenslust. Vaak zit hij ’s morgens al om zes uur achter de computer om zijn nieuwtjes op te tikken. Petje af voor deze doorzetter.

 14. Zeefje

  “Een oude os maakt rechte voren” is een waar spreekwoord.
  De gemeenschap heeft hem wel afgevoerd naar de slachtbank.
  En nu maar klagen dat het niet meer zo goed gaat.
  Als het kalf verdronken probeert men de put te dempen.
  En wie betaalt nu het gelag? Juist, die zelfde oude ossen, als zij nog leven.
  Vraag is:”Zijn de overblijvende oude ossen nog wel bereid de kar te
  gaan trekken en iedereen in de rechte vore te zetten”?
  Echter niet ten koste van.

 15. Tukie

  Hi hi, huishoudelijke klusjes en tuinieren zijn je hobby’s, doen gepensioneerden ook! Nou, je bijdragen aan de maatschappij zijn niet echt geweldig dus. Bovendien is je taalgebruik beneden alle peil maar kennelijk leg je de lat niet erg hoog wat jezelf betreft. Maar, zoals ik hierboven al opmerkte: je bent een engerd en dan hou ik me nog netjes.

 16. Magda

  Tja, ik ben inmiddels 86 geworden, waarvan ik 45 jaar heb gewerkt. Ik vind jonge mensen echt zeikerds. Als je vraagt wat wil je drinken? Wordt geantwoord: geef mij mij een spa. Ik heb altijd een lekker wijntje gedronken en graag een sigaretje gerookt, wat nu zo’n beetje verboden is. Kortom, intens genoten van het leven en nu moet ik dus zo’n beetje worden afgeschoten. Ik heb het facisme meegemaakt en krijg de indruk dat dit weer terugkomt. Gefeliciteerd hoor!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>