dingen die ik me wel eens afvraag (deel 4)

chimpanzee-thinking.jpg Kan iemand mij even uitleggen waarom bepaalde vrouwen ervoor kiezen om hun wenkbrauwen weg te scheren en te vervangen door een lelijke, onnatuurlijke potloodlijn? Is dat niet een beetje alsof je je kaal zou laten knippen om een lelijke pruik te kunnen dragen?

Kan iemand dat even voor mij navragen bij vriend of kennis?

Reacties

 1. JT

  Ach, redenen zat medunkt. Sommige vrouwen hebben een Japanees complex en gruwelen van veel haar op het gezicht (voornamelijk wenkbrauwen dus), en scheren die af om een soort van kabuki-verfijning uit te stralen.
  Je hebt ook vrouwen die aannemen (echt waar!) dat de stoere mannen rondom hen aan de hand van hun wenkbrauwen zich een beeld vormen van hun schaamhaar. Los van het feit dat dit best wel een vrolijke wetenschap is, heeft dit tot gevolg dat sommige vrouwen ook daar geen al te bushy indruk willen maken. In een tijdperk waarin ‘shaved boxes’ hoogtij vieren willen ze natuurlijk een frisse cleane indruk nalaten.
  Je hebt ook nog (jammergenoeg) vrouwen die een zware behandeling hebben voor degeneratieve ziektes en hun wenkbrauwen niet eens meer kunnen wegscheren. Om toch nog wat wenkbrauw over te hebben trekken ze dan maar een streepje. Want een gezicht zo zonder iets van wenkbrauw is toch maar nix. De wenkbrauw is de ondergewaardeerde richtingaanwijzer van de ziel medunkt, maar daar moet ik zelf ook nog eens dieper over nadenken.
  En dan heb je natuurlijk ook nog die vrouwen die beginnen met de haren uit te trekken van de overgroei tussen hun twee wenkbrauwen om een ongewenst dierlijk effect te minimaliseren, maar hierin zo opgaan dat ze veel te veel wegtrekken en ten langen leste moeten recoveren met een potloodstreep. Tijdig kunnen stoppen is een mooie karaktertrek.

 2. Ik zou het ook graag weten, maar kan het niet navragen. Vrouwen die dat doen wil ik niet om me heen hebben, laat staan als vriend.. Dus ja..

 3. Mithra

  In dezelfde categorie gruwelijkheden: waarom doen sommige vrouwen lippenstift of potlood rondom hun mond, tot ongeveer halverwege de wang? Of nog erger: alleen een streepje te donker potlood? IIIEEUWWW!! Waarom??

 4. xin

  ik kan er niet veel meer van maken dan een rare uitschieter bij het scheren van de oksels. (je moet immers kijken waar je mee bezig bent en dan is die wenkbrauw verdraaid dichtbij het mesje)

 5. of ze leren tango dansen en kijken te veel naar die argentijnse danseressen, of ze luisterne tevele naar een song called “like an egyptian” of ze komen net terug ergens van Griekenland…
  maar waarschijnlijk is het dus gewoon bad taste in de waan hip en trendy te zijn…

 6. “Is dat niet een beetje alsof je je kaal zou laten knippen om een lelijke pruik te kunnen dragen? ”

  Eigenlijk is het meer alsof je je kaal zou scheren om vervolgens haar te tekenen. :aah:

  Ik zie een nieuwe trend opkomen !!!!

 7. @tomadde: lol!

  In de Flair van een paar weken geleden stond dat redelijk borstelige wenkbrauwen voor vrouwen weer in de mode zijn, dus die scheersters en pluksters en smeersters of hoe ze het ook mogen doen, zijn in ieder geval dik uit de mode.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>