lilith vindt rijke mensen vies

antique_chair_back.jpgIn Kortrijk was er vandaag eens een beurs.

Vorig jaar waren we al eens naar deze beurs geweest (die van vorig jaar dan, niet die van dit jaar want haha dat kan niet) en we herinnerden ons dat het een erg mooie beurs was, met mooie klassieke meubels en andere mooie dingen die dit jaar wel eens ideetjes konden opleveren voor ons klassiek en oud huis. Ik zeg “ideetjes”, want wij zijn van het soort mensen dat zich the real stuff niet kan veroorloven en zich tevreden moet stellen met een bordkartonnen antiek kastje, dat we dan nog eens zelf met veel liefde en goedkope verf in elkaar moeten knutselen ook, dammit.

Wat wij vergeten waren over vorig jaar is dat wij de beurs toen bezochten voor openingstijd, en dus in alle rust en sereniteit tussen de standjes konden lopen. De standjes waar soms zelfs nog geen standjeshouders post hadden gevat omdat het zo vroeg was! Once in a lifetime zoiets, moesten we vandaag beseffen toen we dezelfde beurs bezochten tijdens de openingsuren. En er dus publiek was. Meteen ook het rijkste en meest hautaine publiek dat ik ooit op een beurs heb gezien.

Kijk, er zijn natuurlijk veel lelijke dingen te vertellen over de manier waarop Jan Modaal en zijn gezin beurzen als Batibouw en Horeca Expo bezoeken, en ik ben zeker dat ik al over al die manieren heb geklaagd. Halen we ons even het beeld voor de geest van hoe Jan M., gehuld in zijn zondagse “Dirk Scappenbury”, zweterig en luid een kinderwagen door de veel te smalle gangen van hal 6 duwt, op weg naar de jeneverstand. Als u soms beurzen frequenteert dan is de kans zelfs groter dat u hem bent dan dat u hem kent, en dat weet u.

Maar alle gekheid op een stokje: Jan Modaal is tenminste geen jeanette. En je kan veel zeggen over Sabrina Modaal, maar niet dat ze driehonder euro per maand betaalt om haar kapsel te doen lijken op een stenen pruik.

Enkele bevindingen na een uur tussen de beau monde:

 • Hoe rijker de man, hoe zwakker de mannelijkheid. Rijke mannen hebben de neiging om naar een eeuwenoud theeserviesje te kijken met een pruilmondje, daarna door satijnen stofjes te gaan met vingers die duidelijk een keer teveel gemanicuurd zijn, en het dagje af te sluiten door nog eens verlekkerd achter moeder de vrouw aan te trippelen in de peperdure juwelenstand. Echt, ik weet wel zeker dat rijke mannen erg kleine geslachtsorganen hebben, en het zou me zelfs niet verbazen dat de grootte van hun lid (want zo noemen ze het!) afneemt naarmate ze rijker worden.
 • Rijke mannen gaan naar dezelfde kapper als hun rijke vrouwen. En dat zouden ze beter niet doen, want de kapper van de rijke vrouwen zweert om de ÈÈn of andere akelige reden bij de kapsels van het belgisch koningshuis, en meent dat mannen hun grijze haren moeten fˆhnen en laten groeien.
 • Rijke mensen kunnen niet enthousiast zijn over zaken waar normale stervelingen met open mond naar zouden kijken. Daar zijn rijke mensen te subtiel en te deftig voor. De nieuwe Lamborghini die wij zagen had Jan M. een knoert van een erectie bezorgd, maar laat rijke mensen uiterlijk koud.
 • Rijke mensen zeggen dingen als “Als je een zwembad koopt moet je er toch minstens baantjes in kunnen trekken.”
 • Wie baantjes trekt in plaats van ze te zwemmen heeft een erg kleine penis
 • Rijke mannen wandelen graag met de handjes op de rug
 • Wat waarschijnlijk een overblijfsel is van “handjes boven het laken” op hun rijkemenseninternaat
 • Ik heb een aangetrouwde Pfaff gezien die er wel mocht wezen. Raad eens wie raad eens wie!
 • Rijke vrouwen vinden het opwindend om zich in een jager te verkleden

Na een uur rondlopen tussen nieuwe, oude en valse rijken verlangde ik zowaar naar Jan M. en de heerlijke walm van zweet en oprechtheid die hem bij elke stap begeleidt, en uit sympathie trokken mijn sjoe en ik naar Mc Donalds waar ik een vettige Filet-o-Fish-burger bestelde. En hem met VISA moest betalen wegens geen cent meer bij.

Bij nader inzien ben ik best wel simpel gebleven.

Reacties

 1. tom

  jaja, lang leve Classics.

  Ik ga toch eens tijdens de week gaan denk ik, dan zijn al die rijke mensen nog hard aan het zwoegen in hun countryclub of op de golfbaan. Nog toffer trouwens zijn die nieuwe (nep?)rijke mannen met hun hemdje open om met hun overdosis borsthaar en hun 2kilogram wegende gougen ketting te pronken.

 2. HÈ Lilith, ik ben nog steeds fan van je blog, en wat de stukjes betreft: hoe langer ze zijn, hoe liever ik het heb! Beurzen zijn verschrikkelijk. Zelfs de boekenbeurs daar blijf ik weg, zeker met mijn tweeling van tweeenhalf. The HORROR!
  Maar mensen die van zichzelf vinden dat ze rich and classy zijn, daar heb ik nog meer een pesthekel aan, dus een beurs voor dat soort, dat is zowat mijn voorstelling van de hel.

 3. “Rijke mannen wandelen graag met de handjes op de rug”

  HÈÈl rake opmerking is dat!

  En nu gauw die Tales bij mijn favorieten voegen, zodat ik op een iets rustiger moment (nou ja, NOG rustiger dus :p) mijn onnoemelijke achterstand hier kan inhalen!

 4. joceleyn

  Ik zoek een rijk mens die mij gaat sponseren om anky van grunsven te verslaan.het kost geld wat ik dus niet heb.

 5. pas

  Hallo samen ,klopt wel ,ik bezit een kophuisje in limburg ,en zoek 8000 euro ,kan het terug betalen op 25 sept 2009.totaal krijgt u van mij 10000 euro terug .heb het nu nodig om ,mijn huisje nu verder af te werken van binnen ,zo dat ik als de hypotheek in okt 2009 oversluit ,voor de aanbouw van de woonkamer.Maar helaas heb ik bkr staan ,van sns bank dat ik tot 700 in de min mag staan ,Daar door over alafgewezen .
  fijne avond samen nog
  mvgr pas banaskys@hotmail.com

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>