Wedden?

hartje.jpgWedden dat jullie veronderstelden dat ik ondertussen doodgegaan was, en met z’n allen al zaten te azen op deze domeinnaam, denkend dat jullie er grof geld uit zouden kunnen slaan? Ik moet zeggen: dat laatste valt serieus tegen, en leven met een curieuze hartziekte al evenzeer.
(en de prijs voor beste inleiding gaat naar…. tales from the crib! Post mortem evenwel jammergenoeg, zoals u allen weet)

Sinds de hoge bloeddrukdiagnose heb ik al dozijnen bijna dood-ervaringen gehad, de ene al spectaculairder dan de andere. Ik ben al eens bijna doodgegaan op de trap op mijn werk (hartritmestoornissen), ik ging bijna dood toen ik gewoon stilletjes in mijn bed lag te denken aan doodgaan ( en aan wat er dan met deze domeinnaam moest gebeuren), en ik stierf al eens bijna in het Zwin, tot ik besefte dat ik misschien al stervend zou neerkomen op een eend met vogelgriep en eenzaam in quarantaine zou moeten worden begraven. Het was met andere woorden het moment niet.

Als ik bijna doodga voel ik mijn bloeddruk de hoogte in schieten en haalt mijn hart vreemde capriolen uit die misschien tot de dood kunnen lijden. Op mijn netvlies wordt dan steevast het beeld geprojecteerd van de robuuste bouwvakker die eens op VITAYA een hartaanval moest nadoen, en waarbij CSI Miami-achtige plastische dwarsdoorsnedes van zijn bouwvakkerslichaam aantoonden dat er iets niet helemaal pluis was. Vies zenne.

Ik heb deze week al drie keer overwogen om een hartslagmeter te kopen in de Lidl en hem non-stop te dragen, zoals die baby’s die gevaar lopen voor wiegedood enzo. Ik ben me zodanig bewust van mijn hart dat ik gisteren in het fitnesscentrum op de crosstrainer stond in-en uit te ademen als had ik plots last van buitenzwangerschappelijke barensweeÎn. Een mens zou bijna denken dat ik een seutje geworden ben sinds ik in de wereld van de hartpatiÎnten ben afgedaald, en het is maar een kwestie van dagen eer mij de toegang tot het fitnesscentrum voorgoed zal worden ontzegd.

Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik moet veronderstellen dat mijn curieuze hartziekte zich pas bij de dokter heeft ontwikkeld en zo goed als enkele seconden erna is ontdekt, wat een wonder mag heten als je dat zo bedenkt. Ik herinner me niet dat ik ooit last heb gehad van hart en bloedvaten. (behalve dat jaar dat ze ons constant kwamen lastigvallen van Levenslijn met plantjes voor deze wrede wrede aandoening that is, maar dat was niks persoonlijks) Hell, ik zou zelfs durven beweren dat ik voor deze week niet eens wist dat ik er had. Hart-en bloedvaten dan. IN GODSNAAM!

Het bewijs is er toch maar weder, dat je de ene week een jonge kwieke godin kan zijn, en de andere week cardiologisch restafval, onafhankelijk van rang, stand en je aantal views op een dag. En omdat de gezondheid toch het belangrijkste is niewaar Roger had ik nu graag het nummer gekend van die geweldige Aalstse cardioloog van het koningshuis, zodat hij me helemaal kan oplappen en ik totaalvernieuwd zen aan het begin van de rest van mijn leven kan beginnen.

Reacties

 1. Hoh, mijn hart begint hier ook al abnormaal te slaan van je blogje te lezen… Ik herken al die situaties , ik ga zowat ÈÈn keer dood per dag. ;-)

 2. ik moet zeggen, met mysteriuze cardiologische kwalen opgescheept zittten is geen slehcte zaak voor de vertelstijl en inspiratie van bepaalde mensen zo te zien. Los daarvan leef ik natuurlijk met u mee ;-)
  we ozuden niet willen dat er heftig strijd geleverd wordt om je domeinnama nadat je in een diepe onhergbergzame afgelegen zandput in het zwin bent begraven tussen ander aan vogelgriep gestorven pluimvee ;-)

 3. bij het herlezen, vind ik de typefouten nogal meevallen…normaal is het veel erger, veel erger!
  ;-)
  ik een hardzeikte? could be, maar da’s ’tlaatste van mijn zorgen hoor :D
  have a nice weekend (normaal schrijf ik “wekeend”)

 4. This is a useful article, really great!monster beats
  dr dre headphones
  beats headphones
  dr dre beats
  beats by dre

  1.
  monster beats
  dr dre beats studio graffiti
  dr dre beats studio
  dr dre beats studio red
  dr dre beats studio black
  dr dre beats studio white

  2.
  dr dre headphones
  monster beats pro
  dr dre beats pro black
  beats pro white
  dr dre beats solo hd
  beats Solo hd Graphite

  3.
  beats headphones
  dr dre beats solo hd black
  dr dre beats solo hd white
  beats solo hd headphones red
  justbeats headphones
  justbeats studio purple limited

  4.
  dr dre beats
  monster beats solo
  monster beats dr dre solo white
  beats by dr dre solo black
  studio kobe bryant limited
  beats dr dre ferrari limited

  5.
  beats by dre
  beats studio ferrari yellow
  beats studio ferrari limited red
  dr dre beats studio lamborhini limited
  beats studio red sox llimited
  dr dre beats studio lebron james

  6.
  monster beats
  monster beats studio lebron james
  monster beats dr dre lebron james
  dr dre beats studio diamond limited
  beats studio diamond red
  dr dre beats studio diamond white

  7.
  dr dre headphones
  beats by dre tour
  dr dre diddybeats
  monster beats studio headphones
  lady gaga heartbeats
  dr dre powerbeats

  8.
  beats headphones
  dr dre beats miles davis tribute
  beats headphones inear butterfly
  beats turbine pro copper
  beats by dre turbine
  monster beats studio Michael Jackson Limited Edition
  monster beats studio Michael Jackson

  9.
  dr dre beats
  Beats by dr dre Studio Limited Edition
  pink beats
  beats studio blue
  monster Beats Studio purple
  monster beats Studio yellow

  10.
  beats by dre
  beats studio
  ibeats
  beats by dre solo hd
  dr dre beats pro headphones

  1.
  monster beats
  beats studio graffiti
  beats by dre studio
  beats studio red
  beats studio headphones black
  monster beats studio white

  2.
  dr dre headphones
  dr dre beats pro
  beats pro black
  beats by dre pro white
  beats solo hd
  Beats By Dr.Dre Solo hd Graphite

  3.
  beats headphones
  beats solo hd black
  monster beats solo hd white
  beats solo hd headphones red
  justbeats solo headphones
  justbeats

  4.
  dr dre beats
  dr dre beats solo
  beats by dre solo white
  monster beats solo black
  beats studio kobe bryant
  beats by dre ferrari

  5.
  beats by dre
  monster beats ferrari yellow
  studio ferrari headphones red
  beats studio lamborhini
  beats red sox
  monster beats studio lebron james

  6.
  monster beats
  dr dre beats lebron james
  beats by dre lebron james
  beats studio diamond
  dr dre beats diamond red
  beats studio diamond headphones white

  7.
  dr dre headphones
  beats by dre tour
  diddybeats
  beats studio headphones
  lady gaga heartbeats
  powerbeats

  8.
  beats headphones
  monster miles davis tribute
  monster beats butterfly
  monster turbine pro copper
  beats by dre turbine
  beats Michael Jackson Limited Edition/a>

  9.
  dr dre beats
  Beats Studio Limited Edition
  pink beats
  beats studio blue
  Beats By Dre Studio purple
  Beats By Dre Studio yellow

  10.
  beats by dre
  monster beats studio
  ibeats
  beats by dre solo hd
  monster beats pro

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>