Eindejaarslijstjes (IV)

lijs01a.jpg Vreed’op aarde heeft u de laatste dagen waarschijnlijk al genoeg rond uw oren geslagen gekregen, en dus gunt tftc u dit jaar een hoekje om alle ergernissen van het afgelopen jaar uit te schreeuwen, voor u richting feestdis vertrekt.

De grootste ergernissen van 2005

 • de steeds sterker om zich heen slaande verzuring: tevreden zijn is uit, zagen over vanalles en nog wat was de trend van 2005
 • mensen kunnen niet meer luisteren. De luidste mensen hebben nog steeds het minste te vertellen, en zij die wel wat te vertellen hebben worden niet meer gehoord, omdat zij meestal niet geneigd zijn tot roepen en brullen
 • werkmannen die in een andere tijdzone leven en het normaal vinden om gemiddeld anderhalf uur te laat op afspraak te verschijnen zonder te verwittigen, en zonder bereikbaar te zijn
 • dat je bijna geen brood meer kan kopen zonder vijf euro kwijt te zijn
 • mensen gaan steeds vaker spreken in holle slogans en veralgemeningen die ze ergens hebben opgevangen, en als je er dieper op ingaat om aan te tonen dat ze crap spreken gaat het: “Dat is mijn mening en iedereen zijn eigen mening!” Dat is geen mening, dat is een zin, mongool.
 • en die mensen planten zich dan ook nog eens razendsnel voort en baren kinderen die opgevoed worden met holle slogans en Studio 100.
 • de journaals zijn veranderd in slechte talkshows met mensen die niks te vertellen hebben, en de leegte wordt dan ook nog eens gevuld met borden waar leraarstypes voor staan te vertellen hoe het komt dat we te dik zijn. En ow, straks zeker kijken naar uw favoriete soap, want het zou wel eens kunnen dat Anna van de trap valt.
 • iedereen maakt iedereen bang met verhalen die ze van een andere bangmaker hebben gehoord over nichten van verre nonkels die aangerand zijn in schellebelle door negers met zwarte mutsen aan, op klaarlichte dag en al
 • ze hebben geen Heinz Bolognese spaghettisaus meer in de Delhaize
 • en dat is triest

Klotewereld it is.
En nu gullie, en dat ik hier geen holle slogans lees of iets dergelijks!

Reacties

 1. Rikea

  Ik ben ook bezig aan zo’n lijstje, en het valt me inderdaad op dat mensen dit jaar nog negatiever zijn dan ooit.

  Hoe meer ze op teevee initiatieven pushen zoals “allemaal sam”, “ieder zijn ÈÈn”, “fata morgana” en dat Vlaamse samenhorigheidsgevoel… hoe meer commentaar die Vlaming heeft op zijn samenleving. Om van de politiek nog maar te zwijgen.

 2. DCe

  Ja behoorlijk negatief ;)
  Volgens mij zijn dat helemaal geen trends, alleen dingen waar je nu mee geconfronteerd wordt.

  En face it, verzuring wordt ook vaak als holle term gebruikt. Dat er zure mensen rondlopen is een feit, maar niet nieuw. Hetzelfde voor blaaskaken.

  De opdracht ligt meer dan ooit bij ieder individueel: de mate van succes/plezier in het leven heeft 100% te maken met de manier hoe je de dingen ziet, benadert en aanpakt.

  Maar los daarvan ben je natuurlijk vrij je frustraties te uiten, en we lezen ze graag ;)

 3. ‘De verzuring’ mag dan wel een vaak in de mond genomen woord zijn, het is een feit dat er gewoon veel meer gewurteld wordt als vroeger, en dat men niks meer kan verdragen van de mensen rondom zich. Iedereen begint te denken dat hij op zijn eigen individuele planeet leeft, en wanneer dat ‘afgebakend territorium’ op de ÈÈn of andere manier blijkt geschaadt te zijn is het hek van de dam.

  Och ja, laat het een troost zijn dat (volgens die dokter in humo toch) vrolijke optimisten een pak ouder worden Èn gezonder blijven dan al die wusten. In de kist ermee, nondedju !!!

 4. DCe

  En waarop baseer je je om te zeggen dat er meer gezaagd wordt dan vroeger? Zagen en klagen is iets van alle tijden .. het enige wat veranderd is 1/ de manier waarop je er mee om gaat 2/ de mate waarin je er mee te maken krijgt

 5. kim

  Het nieuws is ook hier inderdaad een grondige bron van ergernis. Al bij al 20 minuten echt nieuws, dat we uitrekken tot 3 kwartier met ‘nieuws uit de straat’. Who the hell cares?
  Hmm. Draagt zagen over het nieuws ook bij aan de verzuring? Hoera voor de snelle afwerking van de Ring rond Antwerpen dan maar, om het uit te balanceren.

 6. Inne

  Hebben ze bij den Delhaize de Hot saus van Heinz nog? Bij de Colruyt vind ik die niet meer terug.

 7. Garfield

  Nu durf ik niet meer naar Schellebelle… de volgende keer dan maar eerst naar Brussel als ik nog in de gezelligste stad van Vlaanderen wil geraken.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>